Home Energia eoliana – Vantul norocului peste Romania

Energia eoliana – Vantul norocului peste Romania

2 min read
0
0
171

Romania are parte de adevarate explozii in domeniul energiei eoliene, potrivit jurnalistilor de la Financial Times, care au realizat un material chiar din comuna Fantanele, unde instalarea de turbine de vant a devenit o adevarata binecuvantare pentru localnici.

“Oamenii erau sceptici la inceput din cauza deranjului din timpul construirii si ingrijorarilor ca recoltele lor vor fi afectate. Dar acum sunt foarte incantati si multi vin si intreaba daca vor face parcul de vant mai mare astfel incat o turbina sa fie amplasata pe pamantul lor”, a declarat primarul de Fantanele, Gheorghe Popescu, pentru Financial Times.

Fiecare dintre localnicii care au turbine amplasate pe terenul lor primeste anual cate 3.000 de euro de la compania energetica CEZ, cea care a instalat parcul eolian. Aceasta suma vine ca o binecuvantare pentru ei, majoritatea avand venituri de circa 100 de euro pe luna.

Pentru Romania, energia eoliana e o mare oportunitate economica, de care tara noastra incepe sa profite, spun jurnalistii britanici. Astfel, daca in 2009 Romania producea doar 14 megawatti de energie eoliana, doar in 2010 a adaugat 450 de megawatti, iar in 2011 va instala 700.

Marele avantaj al Romaniei este acela ca are atat zone cu vant foarte bun pentru producerea de energie, iar in acelasi timp acestea sunt slab populate, astfel incat se pot crea parcuri eoliene acolo. Astfel, companii precum Iberdrola din Spania, EDP Renovaveis din Portugalia si OMV/Petrom se grabesc sa instaleze centrale eoliene in Romania, atrase de conditii si, implicit, de profituri.

SURSA: http://www.ziare.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…