Home Eroi comemoraţi la Crucea de pe Caraiman

Eroi comemoraţi la Crucea de pe Caraiman

2 min read
0
0
423

Comemorare specială a eroilor din Primul Război Mondial la Crucea de pe Caraiman din Bucegi, la o altitudine de aproape 2.300 de metri. Marşul comemorativ a început de la cota 2000 şi a continuat pe traseul Piatra Arsă – Vârful Omu – Drumul Grănicerilor. Acţiunea a readus în memorie şi momentul intrării României în Primul Război Mondial – 27 august 1916.

La Cruce a avut loc o slujbă religioasă în memoria eroilor şi s-au depus coroane de flori. La comemorare au participat membrii Asociaţiei “Tradiţia Militară” împreună cu colegii lor de la “Brigade de Savoie” din Franţa. Toţi au îmbrăcat costume identice cu cele folosite de militari în Primul Război Mondial.

Este al doilea an când se organizează evenimentul, iar organizatorii speră că va intra în tradiţie şi va atrage turişti.

Crucea a fost construita între anii 1926-1928, la iniţiativa Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand, pentru a cinsti memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial. Monumentul este unic în Europa atât prin altitudinea la care este amplasat, cât şi prin dimensiunile impresionante.

SURSA: http://www.tvr.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…