Home Breaking News Stiri interne Specializat – Case de schimb, in vacanta

Specializat – Case de schimb, in vacanta

6 min read
1
0
837

Criza economică a subţiat multe buzunare  şi de aceea mulţi români au renunţat la vacanţe sau încearcă să găsească alternative, iar una dintre ele ar fi vacanţă cu cazare gratuită prin intermediul schimbului de locuinţe.
Este vorba despre un schimb temporar de locuinţe ( de regulă, concomitent), în ideea de a profita de o vacanţă, însă în acelaşi timp de a nu scoate niciun ban din buzunar pentru cazare pentru o asemenea distracţie.
Acest tip de “barter” care datează încă din  anul 1985, este deja foarte popular în SUA, Canada, Marea Britanie, luând amploare odată cu răspândirea internetului. Acest sistem, de ce nu ar putea fi o soluţie şi pentru români, cu atât mai mult cu cât vacanţele încep să devină un lux şi pentru noi, se arată pe site-ul imopedia.ro.
Această practică are loc de zeci de ani, dar acest fenomen a luat amploare de-abia acum 4-5 ani odată cu lansarea filmului “The Holiday” cu Cameron Diaz, după cum spun unii, dar se pare că şi criza economică a avut o influenţă asupra evoluţiei acestui procedeu.

VEZI AICI UN EXEMPLU:

https://www.totpal.ro/schimb-cazare-munte-mare/

Cum se procedează?

În principiu te înscrii pe un site şi treci detaliile casei pe care poţi să o oferi. Sistemul este în felul următor : de regulă doi proprietari de case (două familii) îşi schimbă locuinţele pentru o anumită perioadă de timp, scurtă de regulă, în ideea de a beneficia de o vacanc   cât mai ieftină. De obicei, schimburile se fac între ţări diferite, dar  se pot schimba locuinţele şi pe teritoriul aceleiaşi ţări, de preferat între regiuni cu relief diferit. (Ex: un proprietar care locuieşte la mare face schimb cu unul care locuieşte la munte).
Mai mult decât atât, s-a dezvoltat chiar un adevărat business pe acest segment, au fost dezvoltate websiteuri care găzduiesc aceste tipuri de schimburi,  conţin deja o adevărată bază de date cu persoanele dispuse spre asemenea vacanţe.
Pentru a nu scăpa însă lucrurile de sub control, doritorii se vor autentifica pe site-urile de profil, achitând anual o taxa în jur de 50-100 de dolari anual, ceea ce reprezintă o sumă infimă în raport cu beneficiile aduse de o vacanţă în străinătate pentru care nu plăteşti nimic pentru cazare.
Pentru astfel de concedii au apărut site-uri specializate care intermediază aceste schimburi, informaţiile fiindu-vă prezentate atât în engleză (www.homeexchange.com) cât şi în franceză (www.trocmaison.com), dar şi în română (www.intervac-homeexchange.com).

Bine de ştiut
– Dacă participaţi la un schimb de case, eliminaţi cheltuielile cu hotelurile şi închirierea maşinilor. Deoarece aveţi la dispoziţie bucătăria , nu sunteţi nevoiţi să mergeţi la restaurant de trei ori pe zi. În acest mod, familiile numeroase îşi permit să viziteze locuri la care până acum doar au visat. Banii astfel economisiţi pot fi folosiţi pentru alte distracţii ;

– Reveniţi “acasă” după o zi lungă petrecută la cumpărături sau ca turist  veţi găsi căldura unui cămin. Aşezaţi-vă confortabil într-un fotoliu şi bucuraţi-vă de vacanţă. În noua locuinţă este loc pentru întreaga familie . Nu trebuie să vă înghesuiţi într-o cameră de hotel , ci vă puteţi bucura de confortul unei case primitoare;

– În cazul schimbului de case, beneficiaţi de avantajul faptului că această formulă poate funcţiona tot anul. Aveţi posibilitatea să alegeţi schimbul pentru vacanţe mai lungi sau pentru sejururi scurte

Clipuri video:

Sursa: http://www.curierulnational.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

One Comment

  1. gherman

    27 mai 2011 at 12:28 PM

    este interesant si familiei mele ii surade ideia de schimb felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…