Home Stiri Recomandate Etapă a Campionatului Naţional de Schi-Alpinism, organizată la Sinaia

Etapă a Campionatului Naţional de Schi-Alpinism, organizată la Sinaia

5 min read
0
0
555

Petre Apostol

Ieri, Federația Română de Alpinism și Escaladă (F.R.A.E.) a anunţat că etapa a II-a din cadrul Campionatului Naţional de Schi-Alpinism, proba Individual, se va organiza la Sinaia, în zilele de 23 și 24 februarie.

Schi-alpinismul a intrat în programul olimpic, fiind introdus la ediţia din 2020 a Jocurilor Olimpice de Tineret, care va avea loc la Lausanne, în Elveţia.
Pentru a putea concura la Campionatul Naţional, participanții trebuie să fie sportivi legitimați în cadrul unui club sportiv afiliat F.R.A.E., iar pentru stabilirea înscrierii la o anumită categorie va fi luată în considerare vârsta concurentului din anul competiției.
Categorii de concurs sunt următoarele:
Cadeți: 15-17 ani
Juniori: 18-20 ani
Seniori feminin/masculin: 20-40 ani
Veterani: 41-50 ani; +50 ani
Înscrierea se face online, nu mai târziu de joi, 21 februarie, folosind formularul afişat pe pagina de internet a forului naţional de specialitate: frae.ro. Taxa de participare este de 50 de lei.
Traseul pentru categoria Seniori masculin va avea trei urcări şi trei coborâri, de-a lungul a aproximativ 14 kilometri. Traseul are 1.780 m diferență nivel pozitivă și 1.300 m diferență negativă. Pentru restul categoriilor, traseul va fi mai scurt.
Startul va fi amenajat la Stația de Telegondola Sinaia, traseul urmând să urce pe Pârtia Nouă până la Cota 1.400, apoi pe drum până la 1.500 m, pe poteca turistică spre curba mare din Drumul de Vară, continuând cu o urcare pe Vf. Scândurar. Apoi, va urma o coborâre prin canalul de sub fosta Cabană Vârful cu Dor, traversând până în partea finală a Pârtiei Papagal, Stâna Târle, cu zona de tranziție la 1.550 m pe terasa de deasupra fostului refugiu Salvamont.
Traseul va urca, din nou, pe partea dreaptă a Domeniului Schiabil Sinaia, dincolo de canalul Carpului, spre Călugăr și zona de tranziție în zona Vf. Furnica, după care se va coborî panta nordică a Vf. Furnica, până în șaua către Piatra Arsă și apoi spre stânga, către stâna din Lăptici. Ultima ascensiune a traseului se va realiza pe muchia din dreapta Pârtiei Lăptici 2, până pe Vf. Furnica, de unde se va traversa zona către intrarea superioară în Canalul Carpului, iar ultimii 300 de metri vor fi pe Drumul de Vară, până la terasa de deasupra refugiului Salvamont de la Cota 1.500.
Programul competiţiei este următorul:
Vineri, 23 februarie:
08.00-17.00 amenajarea traseului
18.00-20.00 ridicare kituri de participare

Sâmbătă, 24 februarie:
06.00-07.10 ridicare kituri de participare (cortul de lângă start, parcarea stației de la Telegondola Sinaia)
07.10-07.25 verificare echipament
07.25 ședința tehnică
07.30 Start (seniori-elită, juniori, cadeți, veterani)
09.30 Sosire seniori-elită
14.00-15.00 Premierea (la Centrul Cultural „Carmen Sylva”)

SURSA: http://ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…