Home Breaking News Stiri Brasov Noul „revelion” al hotelierilor: Vacanţa elevilor din luna februarie va umple din nou Poiana Braşov

Noul „revelion” al hotelierilor: Vacanţa elevilor din luna februarie va umple din nou Poiana Braşov

6 min read
0
0
317

Locurile din Poiana Braşov sunt rezervate deja în proporţie de 70% pentru perioada  vacanţei din februarie, arată datele de pe site-ul de rezervări booking.com.
Vacanţa şcolară intersemestrială din februarie (2-10 februarie) reprezintă noul „revelion” pentru unii hotelieri din staţiunile montane, care au majorat tarifele chiar şi cu 77% faţă de cele practicate într-o perioadă normală.
O cameră la hotelul de cinci stele Aurelius Împăratul Romanilor din Poiana Braşov, cea mai populară staţiune montană, se poate rezerva cu 979 de lei pentru 5-6 februarie (zile de vacanţă), faţă de 552 de lei în ziua din săptămâna anterioară (29-30 ianuarie), arată datele de pe site-ul internaţional de rezervări booking.com. Altfel spus, preţul la cazare în săptămână cu vacanţa şcolară a fost majorat cu 77%. Oficialii hotelului nu au comentat.
La hotelul ANA Hotels Sport din aceeaşi staţiune, controlat de George Copos, tarifele  sunt mai mari cu 35% pe perioada vacanţei şcolare din februarie. O cameră dublă se rezervă cu 1.000 de lei pe noapte în săptămâna cu vacanţa şcolară, faţă de 736 de lei pe noapte în una din zilele săptămânii anterioare, arată acelaşi site de rezervări booking.com. „La munte este zăpadă, condiţiile sunt bune pentru practicarea sporturilor de iarnă, deci există cerere pentru camere. Este o practică comercială, când cererea pentru cazare este mai mare, cresc tarifele”, a spus Simona Constantinescu, preşedinte al ANA Hotels.
Tot în Poiana Braşov, o cameră dublă la hotelul de cinci stele Teleferic Grand Hotel se rezervă cu 863 de lei în zilele cu săptămâna de vacanţă, faţă de 770 de lei înainte de vacanţă, arată aceeaşi sursă.
Datele de pe site-ul de rezervări booking.com arată că 71% din locurile din Poiana Braşov sunt rezervate deja pentru perioada  vacanţei din februarie. Vacanţele şcolare generează un trafic mai mare în staţiunile turistice, ceea ce duce la creşterea tarifelor la cazare.
„Este vorba de planificare. Toată România are vacanţa de iarnă doar într-o anumită săptămână. În Franţa vacanţa de iarnă sau vacanţa de zăpadă cum o numesc ei se ia prin rotaţie, există trei regiuni care alocă eşalonat câte o săptămână de vacanţă pentru copii. Pentru ca preţurile la cazare să rămână la fel trebuia ca statul să ofere eşalonat vacanţa copiilor, să existe practic trei săptămâni diferite de vacanţă de iarnă, iar astfel copiii aveau acces la un sejur la schi la preţuri normale”, a spus Gheorghe Fodoreanu, şeful agenţiei de turism Invitationa România.
Majorări de tarife s-au făcut şi la hotelurile din Sinaia – Azuga – Buşteni, arată booking. În Sinaia hotelierii au crescut tarifele la cazare pentru perioada cu vacanţa, însă majorările sunt mult mai mici decât cele din Poiana Braşov. Preţurile sunt mai mari cu 5-7% faţă de o perioadă normală.
În România sunt 183 de pârtii omologate şi în curs de omologare, cu  o lungime totală de 160 de kilometri. Tot domeniul schiabil din România este cât cel dintr-o singură staţiune de schi din Austria sau Franţa.

SURSA: http://www.bzb.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Povestea unui tânăr adevărat, pe două continete / Schiță / Narator MELANIA RUSU CARAGIOIU

Prolog: O poveste, care pare,  cum sunt toate poveștile, dar care se înscrie în.economia d…