Home Breaking News Stiri interne Europarlamentarul liberal Ramona Manescu – “Parlamentul European poate opri ACTA”

Europarlamentarul liberal Ramona Manescu – “Parlamentul European poate opri ACTA”

4 min read
0
0
151

In urma unui articol de presa, am aflat, zilele trecute, ca reprezentanții Guvernului României au semnat, in numele cetățenilor, Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii.

Problema este ca daca acest document va intra in vigoare, in forma semnata de Executivul Boc, deținătorii drepturilor de proprietate intelectuală vor avea acces la viața personală a oricăruia dintre noi fără a avea nevoie de un mandat sau o hotărâre judecătorească. Practic, furnizorii de internet vor fi obligați să monitorizeze întreaga activitate online. Site-urile pe care navigam vor fi verificate și rezultatele vor fi oferite oricărei firme care are cea mai mică suspiciune că aceste activități au condus la încălcarea drepturilor de autor. Si din păcate, mai sunt si alte prevederi controversate in acest acord.

Guvernul roman a incalcat, din nou, principiile democrației semnând acest document, fara o consultare prealabila a populației si din păcate, aceasta pare sa fie singura strategie a PDL. In primul rând, Guvernul trebuia sa organizeze o dezbatere publica cu privire la acest Acord si in al doilea rând trebuia sa solicite opinia Parlamentului României.

Culmea, după ce documentul a fost semnat de reprezentatul guvernului Boc, am citit in presa diverse articole care precizau ca tot Opoziția ar fi responsabila si pentru aceasta problema.

Țin sa precizez ca noi, europarlamentarii PNL, am avut o poziție foarte clara si am condamnat de la început Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA). In Parlamentul European, am votat, in noiembrie 2012, o rezolutie ce subliniază foarte clar că viața privată și protecția datelor sunt valori fundamentale ale Uniunii Europene ( recunoscute la articolul 8 din Convenția Europeană a drepturilor omului și la articolele 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE), care trebuie respectate în toate politicile și reglementările adoptate de UE si deci inclusiv in prevederile ACTA.

Cred cu tărie ca internetul trebuie sa ramana un spațiu liber iar încercarea PDL de a ingradi si mai mult drepturile fundamentale ale romanilor trebuie blocata.

Tratatul va ajunge in Parlamentul European în luna mai, in comisia de specialitate si după aceea în plen, pentru a fi votat. Așa cum se precizează si in rezoluție, PE isi rezerva dreptul de a nu aproba ACTA, in forma actuala.

SURSA: http://www.ramonamanescu.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…