Home Exploziile solare ar putea distruge Europa. Dezastrul se va produce în 2013

Exploziile solare ar putea distruge Europa. Dezastrul se va produce în 2013

4 min read
0
0
348

Oamenii de ştiinţă avertizează asupra urmărilor dezastruoase pe care le-ar putea avea exploziile solare în 2013, mai ales în Europa, după cum informează Telegraph.

Într-o conferinţă de presă, Dr. Richard Fisher a declarat că Pământul va fi lovit de radiaţii magnetice care vor atinge un nivel fără precedent. Mai mult cercetătorii anunţă un adevărat “tsunami solar” pentru 2013, atunci când Terra ar putea fi lovită de explozii solare de o intensitate foarte mare.

Mai citiţi şi:

O navă spaţială NASA va ajunge mai aproape de Soare decât oricare altă navă

“Zone întinse de pe Glob vor rămâne fără electricitate şi repararea reţelelor electrice va dura enorm. Cel mai important este că efectul va fi instantaneu, iar câmpul magnetic va fi perturbat cu viteza fulgerului”, a adăugat Richard Fisher.

VIDEO Ce ştim despre soare
Conform cercetătorilor din Marea Britanie, exploziile solare extrem de puternice vor distruge comunicaţiile şi vor afecta foarte tare chiar şi oamenii. Fenomenele au puterea a 100 de bombe cu hidrogen şi pot fi văzute cu ochiul liber.

Mai mult, specialiştii avertizează că odată ce tsunami-ul solar va  lovi Terra mai multe ţări vor fi distruse. Într-o conferinţă de presă Dr. Liam Fox a declarat că Marea Britanie, Coreea de Nord şi Iranul vor fi cele mai afectate.

În 2013, exploziile solare vor lovi Pământul deoarece astrul va ajunge la maximul puterii sale, iar sistemele de navigaţie şi sateliţii s-ar putea defecta, ceea ce va conduce la perturbarea traficului aerian.

Experţii NASA cred că toată aparatura electronică va fi distrusă, de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, staţiile de control aeriene până la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele şi iPodurile.

Ministrul britanic al Apărării a anunţat că săptămâna viitoare se va întâlni cu experţii NASA, la un summit de specialitate, pentru a afla ce se poate face pentru ca efectele negative ale exploziilor solare din 2013 să fie cât mai mici.

“Ştim că vin, dar nu ştim cât grave vor fi consecinţele”, a declarat dr. Richard Fisher , directorul diviziei de Heliofizică a NASA, referitor la furtunile solare.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…