Home Breaking News Stiri Brasov Festival de muzică marca Mihai Trăistariu, în Cetatea Râşnov

Festival de muzică marca Mihai Trăistariu, în Cetatea Râşnov

9 min read
0
0
213

În perioada 4-7 august 2011, oraşul Râşnov va fi gazda unui eveniment muzical de excepţie. Concursul Liga Campionilor în muzică, iniţiat de artistul Mihai Trăistariu va reuni la cea de-a II-a ediţie zeci de copii talentanţi atât din ţară cât şi din străinătate.

Competiţia muzicală de la Râşnov îşi propune să aducă în faţa publicului cei mai buni tineri interpreţi de muzică, români şi străini, care încă n-au beneficiat de lansare propriu-zisă pe piaţa muzicală.

Pe scena din Piaţa Unirii, la poalele Cetăţii Râşnov, 21 de concurenţi români şi 9 concurenţi străini îşi vor demonstra calităţiile muzicale în faţa unui juriu prezidat de Mihai Trăistariu şi având în componenţă personalităţi ale lumii artistice.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Concurs Internaţional de muzică la Râşnov – ediţia a II-a

E vremea să înlocuim non-valorile cu voci adevărate.http://farm7.static.flickr.com/6024/6004900346_a5e873a6fa.jpg

E timpul să facem o revoluţie şi în muzică,

Iar această revoluţie se numeşte Liga campionilor”.

Mihai Trăistariu – director artistic al concursului şi preşedinte al juriului

***

Concursul Internaţional de muzică “Liga Campionilor” a ajuns în etapa finală. Aflată la a doua ediţie, competiţia îşi propune ca în fiecare an să aducă în faţa publicului cei mai buni interpreţi de muzică, români şi străini, care încă n-au beneficiat de lansare propriu-zisă pe piaţa muzicală.

Oraşul Râşnov va fi şi de această dată gazda evenimentului, care se va desfăşura în perioada 4-7 august 2011, în Piaţa Unirii, la poalele Cetăţii – unul dintre obiectivele turistice cele mai căutate din Ţara Bârsei, a cărei atestare documentară datează din 1335.

Organizatori: Primăria Râşnov, Asociaţia Rosenau Turism, Loteria Română şi Mihai Traistariu – directorul artistic şi peşedintele juriului, cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov.

Timp de patru zile, concurenţii vor trăi emoţiile unei competiţii de valoare, dar nu vor lipsi nici momentele de relaxare şi de cunoaştere a ceea ce Râşnovul şi împrejurimile sale oferă ca zonă turistică. Competiţia va avea două secţiuni de interpretare: juniori (5 – 15 ani) şi seniori (16 – 35 de ani).

Foarte important, “Liga Campionilor” în muzică se adresează acelor interpreţi care au în palmares cel puţin un premiu la un concurs naţional sau internaţional de muzică uşoară, aşadar nu este o competiţie pentru debutanţi. De asemenea, până la finala de la Râşnov, concurenţii au trecut deja, de la începutul anului, prin mai multe etape de concurs: preliminarii (în februarie), semifinala – selectarea celor mai buni interpreţi (în aprilie), second chance – a doua şansă pentru un junior şi pentru un senior, valabilă doar celor care nu au reuşit să treacă de semifinală, votul fiind acordat de români prin SMS timp de 10 zile (în mai).

Finala evenimentului muzical, transmisă în direct de postul de televiziune 10TV timp de patru zile începând cu orele 20.00, va reuni pe scenă 20 de concurenţi români (11 juniori şi 9 seniori) care vor intra în competiţie cu cei 9 participanţi din străinătate, aleşi după aceleaşi criterii ca şi cei din România. Pe scena din Râşnov se vor afla concurenţi din România, Moldova, Austria, Italia, Portugalia, Ucraina. Într-un cadru medieval autentic şi beneficiind de o scenografie specială (decoruri care valorifică frumuseţiile Cetăţii Râşnov şi jocuri de lumini), toţi finaliştii vor interpreta în faţa juriului trei melodii, în trei secţiuni diferite desfăşurate pe parcursul tot atâtor zile: cover internaţional, piesă în limba română din repertoriul naţional (străinii vor interpreta o piesă din ţara de provenienţă) şi o piesă la alegere. În urma acestor prestaţii se vor stabili câştigătorii celor două secţiuni – juniori şi seniori – care se vor duela în ultima seară pentru marele premiu.

Juriul competiţiei muzicale este format din personalităţi artistice, iar preşedinte este chiar iniţiatorul şi directorul artistic al acestui eveniment, interpretul Mihai Traistariu. Cu acest prilej, Mihai Trăistariu va susţine şi un recital care va însemna cel de-a 3.000-lea concert din cariera sa. Prezentatoarea celei de a II-a ediţii a „Ligii campionilor” este artista Anca Neacşu, fosta componentă a trupei ASIA.

În data de 5 august 2011, orele 14.00, concurenţii, invitaţii şi reprezentanţii mass- media acreditaţi vor participa la un mini-concert în Peştera Valea Cetăţii. Se asigură transport de la Primăria Râşnov la peşteră cu plecare la orele 13.30.

Ideea de a ” boteza ” concursul după celebrele competiţii din sport i-a venit lui Mihai Traistariu, care s-a gândit că este momentul să existe şi în muzică un campionat al celor mai buni dintre cei mai buni! Artistul crede că trebuie să spunem STOP muzicii de proastă calitate şi să începem să promovăm valoarea şi vocea adevărată.

Mai multe detalii aici: http://www.ligacampionilor.com/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…