Home Festivalul international de film documentar “CaraimanFEST” 2011 pe Valea Prahovei

Festivalul international de film documentar “CaraimanFEST” 2011 pe Valea Prahovei

2 min read
0
0
222

SINAIA:

6 – 8 SEPTEMBRIE 2011

CARAIMANFEST 2011 se afla la a doua sa editie si doreste sa atraga un public cat mai numeros, in special tinerii. In perioada post-decembrista, Romania a cunoscut o adevaratAa explozie mass-media. Totusi, filmul documentar romanesc avea sa mai ramana o vreme ignorat. Productia de documentare a fost multa vreme apanajul aproape exclusiv al televiziunilor, care s-au desprins cu greu de stilul reportaj sau de cel al eseurilor marca Sahia.

A fost o perioada in care putini s-au aventurat pe drumul productiilor independente, pentru care nu exista aproape nici un sprijin, fie el financiar sau de alt fel. Pe de alta parte, conform statisticilor, canalele straine profilate pe film documentar comercial din grila ofertei televiziunilor prin cablu au o audienta foarte buna, ceea ce demonstreaza un nivel ridicat al interesului pentru filmul documentar in Romania.

Paradoxal, in timp ce productia autohtona era in suferinta, Romania devenea o destinatie preferatAa pentru televiziuni si producatori independenti din strainatate, care au produs aici in medie 20 de documentare anual.
In ciuda acestor conditii nu foarte favorabile, documentarul romanesc a avut si productii de succes, care, puse laolalta, sunt albumul Romaniei framantate de tranzitia a anilor ’90.

La CARAIMANFEST 2011 se vor afla fata in fata importanti creatori romani si straini de film documentar, care, speram ca vor cladi viitorul filmului documentar…

Lect. univ. dr. Sorin BEJAN
Director General CARAIMANFEST

http://www.caraimanfest.ro/

Iata cateva momente din editia 2009 a acestui festival:

Marele premiu: SAILING ISLAND GRAZ – AUSTRIA

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…