Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Predeal Festivalul Muntelui, la 100 de ani de atestare documentară a Predealului

Festivalul Muntelui, la 100 de ani de atestare documentară a Predealului

4 min read
0
0
421

În data de 20 mai, pe terenul de sport de lângă piață, începând cu ora 17.00 se va desfășura Festivalul Muntelui, cu ocazia Zilelor orașului Predeal, dar și a aniversării de 100 de ani de la atestarea documentară a orașului. Cu ocazia centenarului se va organiza prima ediție a acestui eveniment care se dorește a deveni tradițional pentru oraș.

Festivalul, organizat de către asociația Întreprinzătorilor din Predeal 2003 și Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, la inițiativa candidatului PNL pentru Primăria Predeal, Liviu Cocoș, își propune să devină emblematic și să atragă în anii ce vor urma un număr cât mai mare de spectatori.

Anul acesta vor fi prezenți meșteșugari ce vor sculpta sub privirile publicului, dar și animatori deghizați în clovni și pirați, care vor antrena copiii în cele mai năstrușnice jocuri, într-un spațiu de distracție special amenajat pentru cei mici.

Bucătarii din Predeal vor avea ocazia să se întreacă într-o expoziție culinară în care își vor demonstra măiestria și talentul, reinventând tradiția culinară a zonei. Surpriza maeștrilor bucătari constă în prepararea celui mai mare bulz de pe Valea Prahovei. Ei promit un bulz care dacă nu va fi demn de Cartea Recordurilor va fi demn de orice carte de bucate!

Festivalul va abunda în momente artistice, voia bună fiind adusă pe scenă de cântăreți îndrăgiți de muzică populară precum Maria Dragomiroiu, Marcel Avram, Mihai Onilă, trupa Etnic, Ion Chirilă, Mihaela Cosoi, Ionela Bran și Ansamblul Folcloric Poarta Dorului. Evenimentul va fi transmis în direct pe postul Favorit TV, fiind prezentat de Mihai Onilă.

Invitați speciali ai evenimentului sunt Ludovic Orban,  președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, primarul Râșnovului, Adrian Veștea și primarul orașului Bușteni, Emanoil Savin.

Un alt moment artistic inedit va fi oferit de către Cavalerii Țării Bârsei, iar iubitorii de animale se vor bucura de o expoziție canină a Clubului Crescătorilor de Corb!

SURSA: http://newsbv.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…