Home Breaking News Stiri Brasov Flacăra Olimpică traversează duminică judeţul Braşov

Flacăra Olimpică traversează duminică judeţul Braşov

6 min read
0
0
677

Torţa va poposi la Predeal, Râşnov şi Braşov, unde a va fi expusă la Casa Căsătoriilor până în 17 februarie când începe oficial Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Braşovenii, dar şi turiştii vor putea veni să o admire.

Flacăra olimpică va pleca în 10 februarie dimineaţa din Bucureşti şi va avea prima oprire la Predeal în jurul orei 14.45. Asta dacă DN 1 nu va fi sufocat de maşinile turiştilor care vin pe Valea Prahovei. În zona pârtiei Clăbucei flacăra va fi preluată de către doi sportivi care o vor aduce în alergare pe stadionul de lângă Piaţă. Pe acest stadion, începând cu ora 14.00 va începe un spectacol de muzică şi dansuri populare.

„Prezenţa acestui Festival pe teritoriul României, în staţiunile noastre montane, este un plus de imagine şi un bun motiv să demonstrăm că pârtiile noastre pot găzdui competiţii internaţionale. Este o mândrie pentru staţiunea Predeal să fie gazdă pentru două dintre probele sportive din cadrul FOTE, snowboard şi schi fond, şi sper ca acest eveniment să atragă un număr cât mai mare de turişti“, a spus Liviu Cocoş, primar al oraşului Predeal.

Voltaj va concerta la Râşnov

Flacăra va porni apoi spre Râşnov unde va ajunge în jurul orei 15.45. Torţa va fi adusă în alergare de Constantin Vlădea, în vârstă de 90 de ani, decanul de vârstă al schiorilor din România, care i-o va înmâna primarului Adrian Veştea, care, la rândul său, o va preda campionilor râşnoveni Iulian Pâtea şi Diana Salman. Atmosfera va fi apoi întreţinută de Voltaj.

„Pentru prima data în România avem o astfel de bază de sărituri cu schiurile. Pe viitor, pe Valea Carbunării, vor exista competiţii de mare anvergură şi sperăm să avem cât mai mulţi sportive pe podium. Pentru FOTE, torul este pregătit“,a precizat primarul Râşnovului, Adrian Veştea.

Torţa va fi expusă la Casa Căsătoriilor

Flacăra va pleca apoi spre Cheile Grădiştei (Fundata) unde va ajunge la ora  16.50. După o scurtă ceremonie torţa olimpică va porni spre Braşov unde va ajunge la 18.00 la Casa Armatei. Aici va fi preluată de săritoarea Daniela Haralambie, prima sportivă din istoria săriturilor cu schiurile din România, calificată la Jocurile Olimpice de iarnă şi sabrerul Rareş Dumitrescu, medialiat cu argint la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. Sportivii vor purta torţa prin centrul oraşului, după care aceasta va fi preluată de Primarul Braşovului şi expusă la Casa Căsătoriilor, unde va putea fi admirată până în 17 februarie, data deschiderii competiţiei.

„ Evenimentul repre­zin­tă unul dintre cele mai im­por­tante momente în istoria sportului românesc şi înţelegem pe deplin sentimentul de împlinire pe care o asemenea onoare îl poate aduce. FOTE va contribui semnificativ la conştientizarea importanţei spor­tu­lui, în special în rândul generaţiei ti­nere“, a spus George Scripcaru, primarul Bra­şo­vului.

O săptămână plină de concursuri

Festivalul Olimpic al Tineretului European este cea mai mare competiţie organizată vreodată în România după Universiada din anii 80. Competiţia la care participă peste 900 de concurenţi se desfăşoară în perioada 17-22 februarie. Competiţiile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon).

SURSA: http://adevarul.ro/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…