Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Predeal Fostele tabere şcolare, scoase la lumină, de Primăria Braşov

Fostele tabere şcolare, scoase la lumină, de Primăria Braşov

3 min read
0
0
165

Lăsate în ruină de mai mulţi ani, taberele şcolare au acum o şansă să redevină ceea ce au fost în perioada lor de glorie şi să îşi recapete prestigiul. Primăria Braşov, care a preluat, anul trecut, prin Hotărâre de Guvern taberele de la Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, vrea acum să le reabiliteze, iar în acest sens a postat pe pe site-ul Sistemului Electronic de achiziţii Publice anunţul privind organizarea licitaţiei pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice aferente proiectului.

Licitaţia se va desfăşura pe 26 iulie, iar firma câştigătoare va trebui să elaboreze studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru reabilitarea celor trei obiective până la 5 decembrie, urmând ca după renovare cele trei tabere să reintre în circuitul şcolar. Primarul Braşovului, George Scripcaruse gândeşte ca, împreună cu Inspectoratul Şcolar Braşov, să facă o serie de parteneriate cu tabere din alte zone ale ţării, cum este, de exemplu, cea de la Năvodari, astfel că elevii din Braşov ar putea merge vara la mare, în timp ce copiii de acolo ar putea veni iarna la munte.

O singură tabără de stat

Acum, copiii şi tinerii care vor să meargă în tabără la munte au doar o singură variantă la stat, tabăra de la Predeal.

Aceasta are numai 75 de locuri, iar tariful de cazare şi masă este unul rezonabil, 60 de lei pe zi, ceea ce face ca locaţia să fie ocupată în special în sezonul rece. Alternativa privată este mult mai costisitoare, tarfele depăşind 100 de lei pe zi.

SURSA: http://gazetabrasovului.ro/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alpin Film Festival revine la Brașov, Bușteni și Predeal

Alpin Film Festival – unicul eveniment din România dedicat culturii și educației mon…