Home Breaking News Stiri interne FOTO deosebite. Vezi cum arătau Bucureştiul şi Sinaia în anul 1900

FOTO deosebite. Vezi cum arătau Bucureştiul şi Sinaia în anul 1900

2 min read
0
0
629

Biblioteca Congresului American a prezentat o colectie deosebita de fotografii ce prezintă Bucurestiul si Sinaia la sfârşitul secolului al XIX-lea. Sunt opt reproduceri fotomecanice – un procedeu de executare a unui clişeu tipografic pe metal, pentru redarea cu aspect de semitonuri a unei imagini fotografiate – din perioada anilor 1890-1900. Imaginile prezintă peisaje, monumente şi pieţe din Bucureşti, dar şi Castelul Peleş precum şi alte peisaje de pe Valea Prahovei.

În fotografiile din colecţie redescoperim Bucureştiul supranumit pe bună dreptate „Micul Paris”, cu clădiri maiestuoase, de o rafinata eleganta, în stilul arhitectonic al renasterii franceze, precum si neoclasic.

Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafaţă de 24 de km. În anul 1874, din iniţiativa suveranului, comuna primeşte numele de Sinaia. Între anii 1873 şi 1875 a fost clădită fundaţia castelului Peleş, care a devenit ulterior reşedinţa regelui Carol I. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a castelului a avut loc într-un cadru festiv la august 1875.

SURSA: http://www.romanialibera.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…