Home Frumuseţe cu chip de copil

Frumuseţe cu chip de copil

6 min read
0
0
434

Serbare câmpenească în aer liber la Grădiniţa cu Program prelungit, Floare de Colţ

La Grădiniţa cu Program prelungit, Floare de Colţ, sâmbătă, 11 iunie 2011, a avut loc un eveniment organizat în curtea instituţiei, pentru a marca finalul de an şcolar, care a avut ca temă o Serbare câmpenească în aer liber.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa oficialităţilor urbei printre care Primarul Vlad Oprea, mare iubitor de copii şi susţinător de talente, consilieri locali, reprezentanţi ai altor instituţii de învăţământ, părinţi, bunici, fraţi sau simpli cetăţeni din zonă ce nu au putut rămâne indiferenţi sonorităţilor muzicale specifice vârstei inocenţei ori versurilor sugrumate de emoţie care s-au făcut auzite pe scena din curtea interioară a grădiniţei.

S-au împletit de minune momentele artistice având ca principali actori tocmai copilaşii de la grupele din instituţie cu cele de premiere a celor mai merituoşi dintre copii şi sfârâitul grătarelor care au potolit deopotrivă poftele celor prezenţi, dar au şi umplut visteriile grupelor grădiniţei care s-au întrecut prin vânzarea de produse de cofetărie făcute de părinţi acasă sau fripturi apetisante direct în curte, în vederea strângerii de fonduri, care la toamnă se vor folosi cu scopul de a achiziţiona materiale didactice atât de necesare pentru anul şcolar 2011-2012.

Momentele de emoţie au culminat atunci când copiii care au absolvit grupa pregătitoare au intonat un cântecel ce expunea prin versurile sale regretul despărţirii de prima lor educatoare şi de colegii de grupă urmând ca fiecare, de la toamnă, să apuce pe drumul său spre şcoală.

Alături de ei, a ascultat şi vizionat, cuprins de emoţia pură transmisă de copii, atât prin cântecele tradiţionale pe care au dansat piticii în deschidere, cât şi uimirea surprinsă pe chipul lor fragil şi sincer, odată ce au fost strigaţi spre premiere şi nu în ultimul rând pe părinţii prezenţi mai emoţionaţi decât proprii copii, domnul Primar Vlad Oprea, care, ca de fiecare dată, răspunde prezent evenimentelor şcolarilor, la orice nivel.

Nimic nu i-a împiedicat pe pitici să fie prezenţi sâmbătă la serbare, nici vremea mohorâtă, nici varicela care a făcut ravagii printre ei, semn că prin voinţă orice barieră poate fi depăşită. Să învăţăm de la copii ceea ce noi, oamenii mari, câteodată uităm.

Drum bun în viaţă urăm celor care sâmbătă au spus adio micuţelor obiecte de mobilier, unicelor doamne educatoare din viaţa lor, jocului. Firesc, se îndreaptă, după o binemeritată vacanţă, spre şcoală, spre noi dascăli, care vor continua dificila misiune de a scoate din ei OAMENI, demarată cu imensă grijă şi dăruire de distinsele doamne educatoare care le-au ghidat primii paşi şi insuflat primele reguli şi principii.

Dragi copii, vă mulţumim, noi cei mari, pentru clipele de relaxare şi de bine cu care ne-aţi încărcat, în urma timpului petrecut sâmbătă împreună cu voi.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…