Home Grafică fără computer. 40 de ani de mărunte împliniri

Grafică fără computer. 40 de ani de mărunte împliniri

2 min read
0
0
222

Vineri, 18 februarie, ora 18.30, Librăria Cărturești (Piaţa Sfatului, nr 20, Mureşenilor spre Schei) și Atelierul de Grafică vă invită la un ceai și o discuție despre cartea Grafică fără computer. 40 de ani de mărunte împliniri.

Graphics without computer. 40 years of modest achievements

Cartea, apărută la sfârșitul anului trecut, este o selecție de materiale grafice interesante din România anilor 1945–1989. Lucrarea are 160 de pagini și un conținut centrat pe vizual, cu peste 400 de reproduceri; textele prezente sunt o completare a acestor imagini, punându-le în context.

Fără a avea pretenția unui studiu exhaustiv, afișele, copertele, etichetele, timbrele sau materialele publicitare din carte reprezintă diferite rezolvări grafice care, la vremea lor, și-au îndeplinit bine rolul.

Volumul este primul dintr-o serie și face parte din proiectul Graphic Front, un demers mai amplu dedicat frumuseții intervenției grafice, ce încearcă să atragă atenția asupra graficii românești, trecând prin diferite tehnici sau tipuri (tipar, panou, signalistică). Platforma online ce face parte din proiect, www.graphicfront.ro, este o arhivă în continuă completare și oferă un mediu de exprimare și informare pe subiecte legate de grafică/design, dar și pe altele conexe.

Graphic Front militează pentru cunoaşterea şi recuperarea unor valori neglijate ale anilor trecuţi şi pentru bun-simţ şi profesionalism în formele contemporane de reprezentare.

Proiectul a avut parte deja de un feedback pozitiv în țară, dar și în afara sa și se dovedește a fi necesar pentru o mai bună cunoaștere a istoriei noastre vizuale.

SURSA: http://www.stiribrasov.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…