Home Grup de Acţiune Locală pentru bunăstare în municipiul Braşov

Grup de Acţiune Locală pentru bunăstare în municipiul Braşov

3 min read
0
0
276

Cîteva ONG-uri şi instituţii publice din Braşov au format un Grup de Acţiune Locală (GLA) pentru a implementa proiectul Rolul Dialogului Social în Dezvoltarea Incluziunii Sociale Active, cofinanţat prin Fondul Social European şi implementat de Asociaţia CRIES – Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare. Grupul numără în acest moment 23 de actori şi factori de decizie din Braşov, ONG-uri şi insituţii locale.

Misiunea grupului este aceea de a realiza un Plan Local de Coeziune pentru spijinirea cetăţenilor proveniţi din diverse grupuri reprezentative pentru fiecare comunitate, incluzînd grupuri de persoane marginalizate. Opiniile acestor grupuri, problemele cu care se confruntă şi soluţiile pe care le întrevăd la aceste probleme vor fi discutate de Grupul de Acţiune Locală într-o planificare a schimbării sociale. Un aspect central al proiectului implementat de asociaţia CRIES este de a promova o nouă înţelegere a comunităţii, ca un spaţiu al co-responsabilităţii şi al efortului de a dezvolta bunăstare pentru toţi membrii săi.

Primele activităţi GLA vizează participarea cetăţenilor din Braşov în grupuri care să contribuie la formularea unei viziuni de dezvoltare a comunităţii locale şi de construire a unor răspunsuri clare la problemele presante cu care se confruntă locuitorii oraşului. Membrii GLA vor fi cei care vor face propuneri cu privire la grupurile de cetăţeni care să participe la consultări şi vor modera întîlnirile cu cetăţenii, care vor avea loc în luna septembrie.

Printre membrii GLA se numără Direcţia de Servicii Sociale, Asociaţia Community Aid Network (CAN), Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi, Fundaţia AGAPEDIA România, Asociaţia pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului Feedback, Asociaţia Pas Alternativ, Asociaţia Copiii de Cristal, Asociaţia Start Voluntar, Asociaţia de Servicii Sociale SCUT.

SURSA: http://www.monitorulexpres.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …