Home HELP STREETART la Festivalul Sinaia Forever

HELP STREETART la Festivalul Sinaia Forever

7 min read
0
0
197

Sinaia, 24 septembrie 2010

In perioada 24-26 septembrie, campania HELP Pentru o viata fara tutun se alatura Festivalului “Sinaia Forever”, unde va efectua testari de monoxid de carbon tuturor celor interesati sa afle cat sunt de afectati de acest gaz toxic.

HELP STREETART la Festivalul Sinaia Forever

In perioada 24-26 septembrie, campania HELP Pentru o viata fara tutun se alatura Festivalului “Sinaia Forever”, unde va efectua testari de monoxid de carbon tuturor celor interesati sa afle cat sunt de afectati de acest gaz toxic.

Prezenta HELP la Festival va fi completata de tineri artiSti stradali care vor da culoare evenimentului, fiind invitati sa realizeze lucrari de graffiti bazate pe mesajele de sanatate ale campaniei HELP, dar Si pe tema din acest an a festivalului, Lectii de ski (anunt anexat pentru realizarea unei lucrari din public).

Ne bucuram sa luam parte la acest popular festival care promoveaza natura, sportul si cultura, si speram ca HELP STREETART care vizeaza sensibilizarea publicului in ceea ce priveste pericolele fumatului prin arta grafica – sa atraga atentia si interesul tinerilor participanti la eveniment. Pe acestia in mod special dorim sa-i atragem sa ofere ponturi Si experiente proprii anti-tutun, atat sub forma de mesaje video, cat Si sub forma grafica. Preluarea ponturilor serioase sau absurde Si impartasirea lor prin intermediul site-ului www.help-eu.com reprezinta strategia prin care campania isi propune atst sa implice publicul tanar cat si sa i atraga pe cei care cauta ajutor impotriva fumatului”, a declarat Adriana Jipa, coordonatorul campaniei in Romania.

De ce arta stradala intr-o campanie de sanatate ?
Este prima oara cand arta stradala a fost incorporata intr-o campanie majora pan-Europeana pentru promovarea sanatatii, fiind foarte potrivita cu programul HELP PENTRU O VIATA FARA TUTUN. Activitatile din cadrul campaniei au fost realizate impreuna cu tineri, care au contribuit activ la dezvoltarea campaniei Si au avut in vedere gustul publicului tanar atat in ceea ce priveste mesajele, cat Si in alegerea mixului de media.
Ideile venite din partea tinerilor au fost folosite pentru a crea noile spoturi TV, bannerele web infatiseaza tineri europeni in situatii de viata reale, iar serialul web HELPERS utilizeaza coduri de referinta specifice tinerilor. Deasemenea, mixul de media cuprinde retele sociale, smart phones, web-site-uri Si canale TV care vizeaza tinerii.
Initiativa de arta stradala din cadrul campaniei HELP a fost lansata pe 31 mai 2010, de Ziua Mondiala Fara Tutun, diverse evenimente avnd loc in toata Europa in aceasta vara.
In Bulgaria, Ministrul Adjunct al Sanatatii si Primarul Sofiei au deschis evenimentul Graffiti-ul meu pentru o viata fara tutun la Palatul National de Cultura. In Germania, evenimentul HELP- Arata-ne talentul tau a fost tinut la Halberg Open Air Festival in Saarbrucken pe 2 iulie. Ambele evenimente au fost extrem de apreciate de vizitatori.
In Romania, cu ocazia zilei de 31 mai a fost organizata competitia TUTUNUL SUB SPRAYURI, care s-a desfasurat in paralel in Parcul Cismigiu si in Parcul Politehnicii, implicand zeci de elevi si studenti. Lucrarile elevilor pot fi vazute pe www.tutunulsubsprayuri.ro.

Despre testul monoxidului de carbon
Inca de la inceputul sau, campania HELP a iesit n strada pentru a se intlni fata in fata cu publicul. Cortul campaniei HELP poate fi vazut la diverse evenimente publice sau in locatii publice centrale, iar vara cu precadere pe litoral.

Standul european HELP isi propune sa contribuie prin informatii si asistenta la constientizarea pericolelor determinate de fumatul activ si pasiv, iar celor interesati sa le faca trimiteri catre solutii disponibile pentru renuntare la fumat.

De ce sa faceti testul monoxidului de carbon ?
Cu aceasta ocazie:
-veti afla despre efectele fumatului asupra organismului
-vi se va face o scurta interpretare a rezultatului
-veti deveni constient de pericolele fumatului pasiv
– aflati unde va puteti adresa pentru ajutor
Testul monoxidului de carbon (CO Test) indica o valoare exacta a concentratiei de CO din plamani (numar de particule de CO dintr-un milion de particule de aer expirat), este rapid (dureaza un minut), simplu, gratuit si este efectuat de catre o echipa special instruita, dupa aceleasi standarde si proceduri ca in toate Statele Membre UE.

Pentru mai multe informatii va rugam accesati:
www.help-eu.com
www.helpers-eu.com

Contact
Adriana JIPA
PROPAGANDA CONSULTING
adriana.jipa@propagandaconsulting.ro

Punctele de vedere exprimate n acest comunicat de presa nu trebuie transmise ca fiind pozitia oficiala a Comisiei Europene.

Propaganda Consulting
ramona.gutu@propagandaconsulting.ro

SURSA: http://www.comunicatemedia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…