Home Iarna a revenit pe Valea Prahovei

Iarna a revenit pe Valea Prahovei

4 min read
0
0
357

După o seară liniştită în care toata lumea credea că iarna a plecat din staţiunile de pe Valea Prahovei,ninsoarea şi-a făcut apariţia din nou. Mai mult,vântul a început să sufle cu putere iar stratul de zăpadă aşternut peste noapte în localităţi măsoară aproape 10 centimetri. Pe Drumul Naţional 1 se circulă fără probleme iar trenurile nu au înregistrat până în această dimineaţă întârzieri cauzate de vremea rea. La altitudini de peste 2000 de metri vântul a suflat în rafale cu aproape 100 de kilometri pe ora iar zăpada viscolită s-a adunat pe creste în straturi ce ajung pâna la un metru şi jumătate. Salvamontiştii din Buşteni şi Sinaia spun că este puţin probabil ca telecabinele să funcţioneze astăzi şi recomandă turiştilor care vin la munte să nu urce pe traseele de abrupt şi să nu se îndepărteze de staţiuni dacă nu au un echipament adecvat.

httpv://www.youtube.com/watch?v=2wSKp_3ypHY

Din cauza ninsorii de aprile, pe DN 1, între Sinaia şi Azuga, şi pe DN 1A, în zona Cheia, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, anunţat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti, Valerian Manta.

Pe DN 1 se acţionează cu patru utilaje multifuncţionale, dar, pentru că acestea sunt insuficiente ca să poată face faţă vremii nefavorabile, Manta le-a solicitat colegilor săi de la Bucureşti să îi mai trimită încă două utilaje pentru zona Sinaia – Azuga.

Pe carosabil există un strat de zăpadă frământată cu o grosime de 1 – 2 centimetri, lucrătorii de la Drumuri Naţionale intervenind cu 80 de tone de materiale antiderapant.

Pe DN 1A se acţionează cu două utilaje, dar în această zonă nu mai ninge atât de puternic.

De asemenea, vremea nefavorabilă a împiedicat începerea lucrărilor de ”Ridicare şi poziţionare a tablierului metalic pe susţinerile provizorii la pasaj autostrada Bucureşti – Braşov”, astfel încât traficul rutier nu a mai fost oprit miercuri noapte în intervalul orar 1,00 – 4,00, aşa cum se anunţase.

Şeful Secţiei Drumuri naţionale Ploieşti, Valerian Manta, a explicat că, din cauza ploii şi a vântului puternic, nu a putut fi ridicată macaraua de mare tonaj necesară începerii respectivelor lucrări, el precizând că lucrările vor începe atunci când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru, conform Agerpres.

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …