Iarna nu se dă bătută în staţiunile de pe Valea Prahovei,unde precipitaţiile sub forma de lapoviţă si ninsoare persistă de mai multe ore. Stratul de zăpadă nu este mare dar frigul pătrunzător nu aminteşte localnicilor de sărbătoarea de Florii, ci mai degrabă de sosirea Crăciunului, iar prognoza meteo arată că vremea hivernală se va menţine până mâine la prânz.
La Buşteni, Azuga şi Sinaia peisajele sunt de iarnă veritabilă,dar bucuria schiorilor a fost una de scurtă durată,în condiţiile în care stratul de zăpadă nu permite reluarea practicării sporturilor de iarnă la altitudini joase.Pentru localnicii,obisnuiti dealtfel cu rabufnirile iernii ninsoarea nu este ceva deosebit,dar oamenii recunosc că au crezut că iarna a plecat.
Timp de trei zile pe crestele Bucegilor,vântul a bătut cu peste 120 de kilometri la oră,iar toate traseele turistice din zonă sunt închise. Funcţionarea telecabinelor din Sinaia şi Buşteni a fost oprită din cauza vântului puternic,iar în staţiunile montane,vântul a bătut cu 80 de kilometri la oră, în timp ce la Vârful Omu viteza acestuia a depăşit 120 de kilometri la oră,viscolind zăpada.
Salvamontiştii spun că nu au fost înregistrate cazuri de turişti rătăciţi pe munte sau accidentaţi şi îi sfătuiesc pe amatorii de drumeţii să rămână în zona cabanelor şi să nu se aventureze pe trasee,deoarece viscolul continuă şi le-ar putea pune viaţa în pericol, iar echipajele de intervenţie patrulează în zonă pentru a-i opri pe turiştii aventurieri dornici să urce în zone oricum periculoase şi inaccesbile, afectate acum şi de vântul puternic şi zăpadă viscolită.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nTQlHZDJiF4

SURSA: http://www.stiriploiesti.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…