Home Iarnă în toată regula la munte,imagini de la altitudini mari (VIDEO)

Iarnă în toată regula la munte,imagini de la altitudini mari (VIDEO)

2 min read
0
0
214

Iarna s-a întors în forță pe crestele munţilor Bucegi, de 24 de ore ninge înteţit iar viscolul pare că nu se mai sfârşeşte. Cabanierii şi salvatorii montani spun că la altitudini de peste 1.800 de metri iarna nu vrea să plece, cu toate că în zonele sudice din ţară primăvara şi-a intrat demult în drepturi.

Oamenii muntelui,obişnuiţi cu iernile grele au rămas uimiţi şi spun că nu au mai văzut de mult o asemenea încrâncenare a anotimpului alb.
Telecabina din Buşteni nu a funcţionat. La Babele stratul proaspăt de zăpadă a atins şi 20 de centimetri, iar vântul a bătut cu 80 de kilometri la oră, făcând aproape imposibilă deplasarea pe crestele munţilor.
Salvatorii montani spun că în această perioadă o simplă drumeţie pe traseele montane de altitudine se poate transforma cu uşurinţă într-o tragedie,pericolul avalanşelor şi al hipotermiei fiind prezent, pe traseele de abrupt,iar salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să stea acasă în această perioadă.
Prognoza meteorologica arată că pe platoul Bucegi, vremea se va menţine rece şi în următoarele zile,iar precipitaţiile sub forma de lapoviţă şi ninsoare,dar şi vântul vor fi prezente la altitudini mari.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LqmPnyg1meU

SURSA: http://www.stiriploiesti.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…