Home Iepuraşul a venit de la Athis-Mons

Iepuraşul a venit de la Athis-Mons

4 min read
0
0
423

Pentru 30 de familii din Sinaia, Iepuraşul a venit anul acesta mai devreme.

Mesagerii au fost membrii Asociaţiei Amitié Sinaia, din oraşul înfrăţit, Athis-Mons.

Voluntarii francezi au adus şi anul acesta daruri pentru familiile fără posibilităţi materiale din Sinaia. Pachetele cu alimente au fost distribuite de vice-preşedinta asociaţiei Janine Riviere, Jacques Delbreil, preşedintele asociaţiei şi de Florin Rădulescu, vice-preşedintele Asociaţiei Sinaia – Athis-Mons. În pachete au pus făină, zahăr, ulei, dulciuri, dar şi suflet, după cum a spus Jacques Delbreil. „În această săptămână am avut o acţiune cu scop clar, aceea de a ajuta câteva familii din Sinaia. Este vorba despre nişte familii sărace şi această acţiune a fost discutată cu ocazia vizitei domnului primar la Athis-Mons, anul trecut. Atunci s-a hotărât să se continue acţiunea de întrajutorare a familiilor nevoiaşe. Datorită bunăvoinţei angajaţilor primăriei, s-a făcut o listă cu acele familii care au fost desemnate pentru a primi aceste ajutoare. Am oferit în jur de 30 de pachete, în care am pus alimente, bomboane, dar şi suflet. Vrem să le dăm speranţă oamenilor, înainte de Paşte, arătându-le că cineva se gândeşte şi la ei”.

Asociaţia Amitié Sinaia a ajuns şi la Centrul de Plasament Sinaia, unde a adus daruri şi dulciuri pentru micuţi. Copiii i-au întâmpinat pe prietenii din Athis-Mons cu mare bucurie şi, în semn de mulţumire, le-au pregătit un program artistic special. Sceneta Ridichea uriaşă, poeziile recitate de membrii cercului de teatru şi un poem în limba franceză i-au încântat pe oaspeţi.

„Francezii sunt prietenii noştri de mulţi ani şi au fost primiţi de copii cu bucurie. Nici anul acesta nu ne-au uitat şi au dorit să aducă un zâmbet pe faţa copiilor înainte de Paşte. Vechii noştri prieteni au ţinut să fie şi primii care oferă daruri copiilor. Cu această zi, putem considera că s-a deschis sărbătoarea Paştelui”, a spus Maria Enache, Directorul Centrului de Plasament Sinaia.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…