Home Împăduriri pe Valea Prahovei, în zonele cu copaci doborâţi de furtuni (VIDEO)

Împăduriri pe Valea Prahovei, în zonele cu copaci doborâţi de furtuni (VIDEO)

2 min read
0
0
348

8.000 de puieţi de copaci au fost plantaţi pe o suprafaţă de 2 hectare pe Valea Prahovei, într-o zonă calamitată,de vijeliile puternice care s-au abătut asupra judeţului Prahova, în ultimii ani şi au provocat pagube importante pe domeniul forestier,culcând la pământ câteva mii de arbori în zona munților Baiului.La acțiune au participat silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Sinaia, alături de lucrătorii firmei care reabilitează calea ferată pe tronsonul Câmpina – Predeal dar şi de elevii ai liceelor Aurel Vlaicu şi Dimitrie Cantemir din Breaza şi de cei ai liceului Simion Stolnicu din Comarnic.
Puieții aduşi din pepiniera Ocolului Silvic Sinaia, au fost plantaţi pe un versant din munţii Baiului, la intrarea în oraşul Sinaia. Suprafaţa plantată se întinde pe două hectare,iar speciile alese au fost cele specifice zonei montane aflate la altitudine de peste 1.000 de metri,molid, fag, paltin, pin, frasin şi brad.
În următorii cinci ani, lucrările de întreţinere şi completare a puieţilor proaspăt plantaţi, vor fi asigurate de către Romsilva,prin salariaţii Ocolului Silvic din Sinaia.
Reprezentanţii Romsilva spun că acţiunile de protejarea naturii prin plantarea puieţilor în zonele care din cauza vântului şi furtunii puternice au fost doborâţi arborii maturi vor continua,iar în cateva zeci de ani va apărea în perimetrele în cauza pădurea care a fost.

httpv://www.youtube.com/watch?v=wjRc3xBE8Sk

SURSA: http://www.stiriploiesti.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…