Home In ce este bine sa investim, in 2011

In ce este bine sa investim, in 2011

7 min read
0
0
195

Sa va investiti banii cu intelepciune este la fel de important ca a face bani. Alegerile gresite legate de investitii va pot diminua considerabil suma “pusa la saltea” si acest lucru poate sa va afecteze obiectivele financiare stabilite. Totusi, daca va faceti o planificare financiara inteligenta, puteti sa ajungeti chiar sa va dublati suma investita si sa aveti, astfel, castiguri considerabile. Desi exista mai multe optiuni in ceea ce priveste posibilitatile de a va investi banii in 2011, este bine sa va orientati catre anumite domenii si sa ramaneti constant pe acestea.

De aceea, Buzzle va prezinta cele mai bune domenii pentru a va investi banii in anul in curs, cand influentele crizei economice se resimt inca destul de mult.

1. Imobiliare

Investitiile imobiliare pot aduce un profit extrem de mare pe termen lung. Este posibil ca pana acum sa fi intalnit multi oameni care au facut o parte semnificativa din averea totala cu ajutorul investitiilor in imobiliare. Investitind in acest domeniu, in orasele in curs de dezvoltare, puteti sa fiti chiar dumneavoastra unul dintre acestia.

Atunci cand vreti sa cumparati insa o proprietate, trebuie sa tineti cont de mai multe conditii, cum ar fi: reputatia dezvoltatorului, gradul de industrializare a zonei, starea infrastructurii si oportunitatile de afaceri in locul respectiv.

2. Fondurile mutuale

Daca sunteti in cautarea celor mai bune domenii pentru a investi bani in 2011, atunci fondurile mutuale pot fi o optiune buna. Daca vreti un pont, atunci trebuie sa stiti ca trebuie sa alegeti fondurile mutuale cu rating mare. Atunci cand alegeti un fond, este recomandat ca mai intai sa obtineti toate detaliile de la managerul acestuia, pentru a va asigura ca investitiile sunt in siguranta. Fondurile capitalizate diversificate pot fi printre cele mai bune modalitati de a investi bani pentru incepatori.

Romanii sunt insa mai putin familiarizitati cu aceste vehicule financiare. In vreme ce locuitorii altor tari din UE investesc 10% din economii in fondurile mutuale, romanii sunt mai sceptici, plasandu-si in acest tip de instrumente doar 1,5% din resursele financiare. Totusi, in Romania, in vara anului trecut, fondurile mutuale au atras peste 200.000 de investitori, ajungandu-se la un nivel record dupa prabusirea FNI.

3.Bursa

Aceasta poate fi o optiune pe care o puteti lua in considerare in aceasta perioada in care alte piete sunt dominate de incertitudine. Inainte de a investii banii la bursa, este bine sa faceti insa o selectie care implica o analiza a modelului de afaceri al companiei, managementul companiei, performantele anterioare, evaluarile din actiunile companiei, examinarea castigurilor nete ale companiei, capitalizarea companiei etc. Investitiile la bursa pot fi fie pe termen lung, fie pe termen scurt, in functie de apetitul de risc al investitorului. In general, investitiile pe termen lung sunt sugerate pentru cei care sunt incepatori.

Pentru persoanele care nu au mai investit niciodata, este esential ca societatea de investitii aleasa sa ofere consultanta, sa asiste clientul in crearea si administrarea portofoliului, dar sa ii ofere si toate informatiile menite sa il ajute in acumularea si asimilarea de cunostinte in domeniu.

4. Depozitele

Depozitele bancilor pot fi avantajoase pentru cei care sunt in cautarea de investitii fara risc. Institutiile in cauza va vor plati dobanda si, in acest mod, veti fi sigur ca banii dumneavoastra nu vor fi supusi riscurilor de pe piata.

In Romania, depozitele au dobanzi de minim 4,5-5% si de maxim 7,5-8%, in functie de banca si de perioada aleasa pentru acestea.

5. Aurul

Investitiile in aur sunt sigure datorita cererii in continua crestere. Puteti cumpara aurul in forma electronica si sa-l vindeti la preturi convenabile ori de cate ori aveti nevoie de bani. De alfel, aurul a batut de-a lungul timpului mai multe variante de investire in ceea ce priveste siguranta acestora.

Pretul aurului a inregistrat, pe 8 martie, o cotatie-record, de 1.440 de dolari/uncie, de la inceputul lunii februarie metalul galben avansand cu 7,65%, se arata intr-o analiza a X- Trade Brokers DM SA. La finele saptamanii trecute, BNR a afisat o cotatie pentru aur de 134,7548 lei/gram.

6. Obligatiunile

Investitiile in obligatiuni sunt profitabile deoarece societatile care emit obligatiuni trebuie sa-si plateasca in fiecare an detinatorii de obligatiuni. Intrucat conditiile economice continua sa se schimbe, ar fi recomandabil sa fiti la curent cu privire la cum afecteaza aceste modificari compania si sa luati decizii investitionale in consecinta.

SURSA: http://www.ziare.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…