Home Breaking News Stiri Brasov Începem cu dreptul anul 2019. Aeroportul Braşov va prinde contur la sfârşitul acestui an

Începem cu dreptul anul 2019. Aeroportul Braşov va prinde contur la sfârşitul acestui an

6 min read
0
0
440

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea,  a semnat vineri contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pentru 9 obiecte ale Aeroportului Internaţional Braşov, în urma adjudecării licitaţiei de către firma SC Construcţii SA Sibiu. Potrivit anunţului administraţiei judeţene, valoarea totală a contractului este de 34.026.900 lei (respectiv 1.232.778 lei pentru proiectare şi 32.794.122 lei pentru execuţie).


Astfel, în următoarea perioadă, pe amplasamentul de la Ghimbav vor fi proiectate şi construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto şi drumul de acces între terminal şi DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile şi porţile, reţelele interioare, precum şi platforma antisuflu. Constructorul va avea la dispoziţie trei luni pentru elaborarea proiectelor tehnice şi opt luni pentru realizarea construcţiilor propriu-zise. Pentru serviciile de proiectare, SC Construcţii SA a apelat la trei subcontractanţi (SC Consitrans SRL, SC Elecktra Invest SRL şi SC Protelco SA).
După semnarea contractului cu firma sibiană, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Veştea, a declarat că „începem cu dreptul anul 2019, un an în care ne propunem să realizăm construcţiile adiacente Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Ne bucurăm că am depăşit cu bine această etapă de achiziţii şi că avem contractul de lucrări semnat. Sperăm că în luna mai constructorul va începe lucrările, că nu vor apărea nici un fel de probleme şi termenele contractuale vor fi respectate, astfel ca până la sfârşitul anului aeroportul să prindă contur”.
Reamintim că pentru construirea celor 9 obiecte necesare funcţionării aeroportului au fost organizate două licitaţii. Prima a fost lansată în dată în 28 iulie 2018, au fost depuse două oferte, însă nici una nu a putut fi desemnată câştigătoare. Una dintre oferte a  fost respinsă pentru că era cu 50% mai scumpă decât valoarea estimată a contractului, iar cea de-a doua pentru că firma nu a transmis clarificările solicitate de administraţia judeţeană.

Terminalul, interesant pentru constructori  
Reprezentantul administraţiei judeţene a mai amintit că în această perioadă este în derulare procedura de achiziţie a lucrărilor pentru terminalul de pasageri. Totodată, Adrian Veştea a anunţat că în perioada următoare „vom încheia protocolul cu ROMATSA, vom clarifica modalitatea de asigurare a controlului de trafic şi vom face demersurile necesare pentru certificarea aeroportului”.
Licitaţia pentru aerogara aeroportului a fost lansată pe platforma electronică de achiziţii publice în 13 decembrie, iar termenul de depunere a ofertelor este 28 ianuarie. Valoarea contractului privind proiectarea şi execuţia lucrărilor la aerogară este estimată la 136.097.300 lei, fără TVA, iar termenul de finalizare a proiectului este de 12 luni (3 luni pentru proiectare şi 9 luni pentru execuţia lucrărilor).
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut că pentru realizarea terminalului, interesul este mare. „Au fost solicitate deja trei clarificări din partea unor potenţiali constructori, fiind solicitat chiar şi studiul geotehnic. Mă bucur să există un asemenea interes pentru terminal”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
Practic, dacă nu vor apărea probleme cu procedura de achiziţie, iar constructorul va respecta graficul de implementare a proiectului, în cursul acestui an vor începe şi lucrările la aerogară.

SURSA: http://www.bzb.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …