Home Investiţie de 12 milioane dolari într-un parc ecologic industrial in Prahova

Investiţie de 12 milioane dolari într-un parc ecologic industrial in Prahova

6 min read
0
0
272

Ecomaster, compania de servicii ecologice a Grupului Rompetrol, a finalizat prima etapă a construcţiei unui parc ecologic industrial în judeţul Prahova, investiţie ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane dolari, urmând ca obiectivul finalizat să fie de patru ori mai mare, iar suma estimată să atingă 12 milioane dolari, au anunţat,joi, reprezentanţii companiei, la inaugurarea primei etape a parcului. Click here to find out more!

‘Unul din primele proiecte când Rompetrol s-a alăturat KazMunayGaz a fost acest proiect dezvoltat de Ecomaster. Prima constatare în urmă cu trei ani a fost că în România există zeci de milioane de tone de deşeuri netratate. Aceasta este prima etapă a proiectului. La final, proiectul va fi de patru ori mai mare. Numai de la rafinăria noastră de la Vega avem 200.000 tone de gudroane acide care trebuie să fie rezolvate. În ultimii doi ani am reuşit să ecologizăm 70.000 de tone’, a declarat, la inaugurare, directorul general al grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev.

De asemenea, acesta a menţionat că grupul Rompetrol va derula opt proiecte de investiţii care şi au o componentă de mediu, investiţia totală ridicându-se la 400 milioane dolari.

‘La Petromidia avem proiecte mai mici şi opt mari, care vor însuma o investiţie de 400 milioane dolari. Patru din cele opt vor fi finalizate în acest an, trei anul viitor, iar ultimul va trebui să devină operaţional în 2012. Proiectele vor continua atât în România cât şi în afara ţării’, a adăugat Meraliyev.

Parcul din judeţul Prahova are o capacitate totală proiectată de un milion de metri cubi – 4 celule de 240.000 metri cubi – şi o suprafaţă de 14,5 hectare. Compania a finalizat un modul de 35.000 metri cubi, reprezentând 15 la sută din tot proiectul, aferent primei celule. Soluţia implementată permite o dezvoltare progresivă a parcului.

Compania estimează colectarea şi tratarea unei cantităţi anuale de aproximativ 60.000 – 70.000 tone de deşeuri industriale. O parte din deşeurile tratate pot fi recuperate şi reutilizate în procese industriale.

Potrivit Rompetrol, investiţia va fi dezvoltată la capacitatea maximă într-o perioadă estimată la 8 – 10 ani.

Investiţiile realizate de companie, în perioada 2008 – 2010, au atins valoarea de 4,5 milioane dolari şi au urmărit dezvoltarea unor tehnologii proprii de tratare a deşeurilor şi în special a soluţiei integrate Ecopark.

‘Cifra de afaceri estimată pentru anul 2010 a companiei se ridică la 8 milioane dolari. Cifra de afaceri din 2009 a fost de zece milioane dolari. Ecomaster a vizat în ultimii ani extinderea serviciilor către terţi, estimând că această strategie va creşte în următorii ani ponderea veniturilor non-grup la peste 50 la sută din total venituri, faţă de 30 la sută cât înregistrează în prezent’, directorul Ecomaster, Romulus Ilie.

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operaţiuni în 12 ţări, grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Sursa: http://www.agerpres.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…