Home Iulian URBAN – “Neruşinarea rusă”

Iulian URBAN – “Neruşinarea rusă”

6 min read
1
0
278

Când îşi va cere scuze Rusia pentru sutele de mii de romani deportaţi şi ucişi în Gulagurile sovietice?

(Iulian Urban către MAE rus)

Preşedintele român Traian Băsescu a trezit un val de nemulţumire la Moscova, la Ministerul rus de Externe, prin declaraţia potrivit căreia în 1941 şi el i-ar fi trimit pe soldaţii români să lupte împotriva Uniunii Sovietice, pentru recuperarea Basarabiei române. Diplomaţii ruşi l-au criticat pe „neruşinatul” Traian Băsescu pentru că l-ar fi sprijinit pe Hitler, exprimându-şi speranţa că Europa va găsi o modalitate de a-l pune la punct…

Dar ruşii ce au făcut pe urmă din România? Au luat fabricile şi uzinele pe tren şi le-au dus în URSS. Tezaurul României, unde este? Dar petrolul şi grânele, furate anual, până în 1955? Primim critici de la o naţie care-şi păstrează încă armata pe teritoriul nostru (teritoriu istoric, dar totuşi al nostru). Ce uită neruşinaţii de ruşi? Că aliatul principal al lui Hitler a fost… Stalin. Cam 99% dintre europeni sunt la curent dar noutatea se pare că nu a ajuns sub acoperişul MAE rus, care i-a ferit de ploaie în 1939 pe Molotov şi Ribbentrop. Poate că la ruşi se poartă modă retro, cu accesorii picante că şepcile, cizmele şi bastoanele de bolşevici. Confuzia cu aliaţii lui Hitler este grobian întreţinută de politicieni de modă veche, pentru care istoria este permanent interpretată în aşa fel încât să să aibă şi gura lor de bălmăjit ceva azi. Eu sunt curios dacă Regele Mihai se simte fericit sau ruşinat de ajutorul frăţesc de peşte, cum să-i zic?… Prut.

Sunt curios dacă l-ar întreba cineva pe Putin dacă ar contrasemna din nou pactul Ribbentrop-Molotov, ce ar răspunde oare? Să nu uităm: criminalul de Stalin este în continuare un erou în Rusia. Cu asemenea standarde “neruşinat” este de-a dreptul un compliment să fi insultat de Rusia. Atunci când te înjură ruşii, înseamnă că ceea ce faci este cât se poate de corect. Mai rău e când te laudă ruşii.

Să vorbim puţin şi despre milioanele de victime ale lui Stalin… Dar despre asta ruşii nu vor accepta să discute nici peste 1000 de ani… Cât despre sentimentele antirusesti pe care le avem noi că naţie, ei, ruşii, ar face bine să se întrebe de ce naiba au numai „prieteni” în jurul lor. Până când guvernul rus nu îşi va cere scuze faţă de poporul roman pentru sutele de mii de romani deportaţi, ucişi, jefuiţi sub pretextul luptei împotriva fascismului, ruşii să tacă. Neruşinaţi sunt ruşii, care ne-au impus comunismul. Este vorba de sute de mii, iar după unii istorici chiar de peste un milion de victime! În Siberia şi Kazahstan au fost deportaţi şi au murit sute de mii de romani. Cine răspunde de exterminarea lor, de Holocaustul roşu?

Ruşii nu se aşteptau la „o asemenea bravada neruşinată” că cea a preşedintelui Băsescu, pentru că s-au obişnuit să aibă la Cotroceni, fosta reşedinţa regală, slugi umile şi încovoiate din sale. În opinia funcţionarilor MAE rus, o asemenea bravada neruşinată, care justifică agresiunea fascistă şi jigneşte memoria a milioanelor de victime ale fascismului este inadmisibilă. Dar cu victimele bolşevismului, cum e, TOVARĂŞI? Ruşii ar trebui să-i judece pe criminalii de la Katyn nu să se fandosească cu ruskaia demokratya!

Iulian URBAN

Senator de Ilfov

30 iunie 2011

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

One Comment

  1. R Vlad

    5 iulie 2011 at 10:51 PM

    Absolut corect.Rusii trebuie sa taca pana nu-si vor cere scuze pt crimele savarsite impotriva sutelor de mii de civili copii,femei si batrani nevinovati deportati in Siberia de gheata.Medvedev sa vorbeasca numai dupa ce imi poate spune in ce loc din necuprinsa Siberie mi-au fost omorati si ingropati (daca au fost ingopati ) bunicii mei . Numai in acel loc isi poate cere scuze in genunchi in numele idolului sau, criminalul Stalin.
    Victimele ofensivei armatei romane la ordinul maresalului Antonescu au fost numai soldati rusi cazuti in valtoarea luptelor nicidecum populatie civila ,femei ,copii,batrani scosi noaptea din case si deportati in vagoanele pentru animale pe un drum din care f putini sau mai intors ,distrusi pe viata .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…