Home Stiri Recomandate Juniorii de la CSO Sinaia, intre cei mai buni de la Cupa Mondiala de tineret

Juniorii de la CSO Sinaia, intre cei mai buni de la Cupa Mondiala de tineret

6 min read
0
0
864

La Oberhof, în Germania, s-a desfăşurat ultima etapă din cadrul Cupei Mondiale de Sanie pentru tineret, la care printre protagoniştii din fruntea ierarhiilor s-au numărat şi sportivi de la CSO Sinaia, antrenaţi de Alexandru Comşa, Corina Drăgan şi Liviu Turea (care este şi directorul clubului).

În concursul individual, Andrei Turea, fiul cel mare al directorului de la clubul din Sinaia, a bifat a doua sa performanţă din acest sezon. Tânărul sportiv prahovean a încheiat etapa pe locul al şaselea, cu o întârziere de opt zecimi de secundă faţă de învingător, italianul Fabian Malleier.l_83487

La feminin, reprezentanta clubului prahovean, Carmen Manolescu, s-a situat pe locul 23, după ce a pierdut mult timp în prima manşă. În final, a încheiat etapa cu o întârziere de o secundă şi opt zecimi faţă de prima clasată, Anna Berreiter, din Germania.
În proba de dublu, prahovenii Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun au fost foarte aproape de podium, situându-se pe locul al patrulea. Echipajul clubului din Sinaia a sosit la o singură zecime de locul întâi, ocupat de ruşii Andrey Shander şi Semen Mikov, şi la opt sutimi de ultima treaptă a podiumului.

l_83489

În clasamentul general al competiţiei, Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun, care s-au situat de două ori pe locul al treilea (la Sigulda – Letonia şi la Igls – Austria), au încheiat pe locul al patrulea, cu un total de 320 de puncte. Podiumul a fost ocupat de următoarele echipaje: Felix Schwarz/Lukas Gufler (Italia, 425 puncte), Andrey Shander/Semen Mikov (Rusia, 395 p), Tobias Heinze/Maximilian Illman (Germania, 370 p).

l_83491De asemenea, Andrei Turea a încheiat sezonul pe o poziţie foarte bună, reprezentantul tricolor situându-se pe locul al şaptelea, cu un total de 204 puncte, cea mai bună performanţă a sa înregistrându-se pe pârtia de la Igls (Austria), când a obţinut locul al cincilea. De altfel, tânărul sportiv prahovean a încheiat de patru ori în Top 10. Câştigătorul Cupei Mondiale a fost italianul Fabian Malleier, cu 385 puncte.

La feminin, Carmen Manolescu s-a situat pe locul 19, totalizând 138 de puncte, cea mai bună performanţă a sa înregistrându-se în a doua etapă a competiţiei, pe pârtia de la Sigulda (Letonia), când a încheiat pe locul al optulea. Cupa Mondială a fost adjudecată de Kristina Shamova (Rusia), cu 335 puncte.

De menţionat că toţi cei patru sportivi de la CSO Sinaia au obţinut calificarea la ediţia a doua a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret, programată să înceapă peste două săptămâni, la Lillehammer, în Norvegia.

Seniorii concurează la Konigssee

În această săptămână, în Germania, la Konigssee, are loc ediţia cu numărul 46 a Campionatelor Mondiale de Sanie la seniori. La startul competiţiei s-au aliniat şi sportivii prahoveni din lotul naţional, Valentin Creţu şi Raluca Strămăturaru, liderii României la acest nivel în probele individuale.

Cu trei etape înainte de finalul Cupei Mondiale, Valentin Creţu ocupă locul 23 în clasamentul general, în vreme ce Raluca Strămăturaru se situează pe locul 19.

La ediţia precedentă a Campionatelor Mondiale, disputată la Sigulda (Letonia), Creţu a obţinut cea mai bună clasare a sa din carieră, situându-se pe locul 23. În schimb, după trei ediţii la care s-a clasat pe locul 18, cea mai bună poziţie înregistrată până acum la Mondiale, Strămăturaru a încheiat pe locul 21 în sezonul precedent.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…