Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni La Buşteni, muzica românească de la rapsodiile române la cântece de pustiu

La Buşteni, muzica românească de la rapsodiile române la cântece de pustiu

5 min read
0
1
603

Sâmbăta, 09 februarie 2019, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buişteni, o seară minunată, cu momente de suflet, în care poetul şi folkistul Ovidiu Scridon şi-a  lansat cartea de versuri „Tu ce-ai făcut astăzi?” recitând poezii, cântând melodii pe versuri proprii sau din repertoriul folk românesc şi depănând amintiri din periplul său în America şi Marea Britanie. Cu astfel de ingrediente artistul a reuşit să pătrundă la sufletul spectatorilor care au interacţionat cu el aplaudând şi cântând împreună multe din refrenele şi cântecele prezentate. Interacţiunea cu publicul s-a prelungit mult timp după terminarea spectacolului prin interesante dialoguri, oferire de cărţi şi autografe.

În perioada 14 – 23 februarie 2019,  Asociația Klavier ART realizează un turneu, în șapte centre culturale ale României (București, Bușteni, Focșani, Pitești, Reghin, Sighișoara și Târgoviște) în cadrul unui proiect AFCN intitulat „Muzica românească – de la Rapsodiile române la Cântece de pustiu”, care îşi propune promovarea de valori culturale româneşti. Proiectul este dedicat, în general, muzicii românești și, în mod special, compozitorului și dirijorului Constantin SILVESTRI, de la a cărui dispariție se împlinesc 50 de ani.

 Calendarul turneului este următorul:
  • 14 februarie 2019 – Sala Festivă a Municipiului Sighișoara, ora 18
  • 15 februarie 2019 – Casa Municipală de Cultură Eugen Nicoară Reghin, ora 18
  • 16 februarie 2019 – Centrul Cultural Aurel Stroe Bușteni, ora 18
  • 18 februarie 2019 – Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște, ora 17
  • 21 februarie 2019 – Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia Focșani, ora 19
  • 22 februarie 2019 – Filarmonica Pitești, ora 19
  • 23 februarie 2019 – Muzeul Național George Enescu București, ora 18

Sâmbătă, 16 februarie la ora 18.00 este data la care evenimentul va avea loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni.  Interpreții – Ioana Voicu-Arnăuțoiu (vioară), Manuela Giosa (pian), Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (pian la patru mâini) – vor prezenta câteva lucrări de referinţă din creația compozitorilor George Enescu și Constantin Silvestri. Pe lângă recital, în cadrul evenimentelor culturale, vor avea loc expuneri și proiecţia filmul „Compozitorii și Securitatea” realizat de Monica Tănase, în care se vor aduce în atenția publicului elemente inedite din biografiile compozitorilor George Enescu, Constantin Silvestri și Mihail Jora.

Accesul publicului la eveniment va fi liber.

CENTRUL CULTURAL „AUREL STROE” – BUŞTENI
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…