Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Azuga La schi in Muntii Baiului: “Urechea – Dutca – Plaiul Sorica” (video)

La schi in Muntii Baiului: “Urechea – Dutca – Plaiul Sorica” (video)

2 min read
0
0
352

La fel ca data trecută, scurt și la obiect. În Baiului este de vis: pudră rece, de -15C, ninsă relativ liniștit, nu pare să plece pe fețele încărcate moderat și cu pantă de pănă la 30 grade. Sunt însă zone unde pudra are peste 1.5m, fiind delicat de apreciat stabilitatea. Deasemeni sunt zone pe creastă unde s-au format cornișe mari, foarte instabile, delicat de trecut pe lângă ele.

Am reușit sa coborăm fața sudică din muchia Urechea. Partea de sus crustă, apoi pudră mare ceva pe la 1m. Prin pădure cam 50-60cm pudră rece, mult mai bună decât luni, apoi Dutca-Valea Fetii pudră mare, cu zone unde avea peste 1.5m, destul de delicată. Aici plăcerea a fost maximă, dar și frica pe măsură.

Am coborât muchia Sorica până în DN1 la intrare în Azuga, 30cm pudră rece, cu ultimile poieni la frontală. Intrarea în muchia Sorica sus destul de dificil de abordat datorită cornișelor enorme de la intrare în pădure.

Vremea a fost relativ bună, dar aceași vizibiltate destul de proastă a făcut să nu fie chiar o zi perfectă. Acum ninge din nou :). Cu placa nu cred că poți ieși dacă nu ai rachete de zăpadă, erau zone unde cu rachete Sașca intra până la genuchi.

SURSA: http://www.derdelus.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Azuga

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…