Home Breaking News Stiri Exclusive Lansarea volumului de proză „Dor de Bucovina” de Marian Malciu

Lansarea volumului de proză „Dor de Bucovina” de Marian Malciu

8 min read
1
0
427

În tabăra de creaţie „Dor de Bucovina” de la Câmpulung Moldovenesc, august 2011, după lansarea cărţii mele, „Urme de dragoste”, după ce am cunoscut localnici şi obiceiuri tradiţionale păstrate cu sfinţenie, după ce am vizitat o bună parte a Bucovinei, cu minunate obiective istorice şi turistice, după ce am văzut cu ochii sufletului şi ai minţii o seamă de mănăstiri în care am simţit că sunt foarte aproape de Dumnezeu, am hotărât să scriu o carte despre acele locuri, despre oamenii de acolo şi meşteşugurile lor, despre extraordinara forţă în a asigura continuitatea neamului românesc prin credinţă, prin limbă şi prin cultură, manifestată plenar în toate formele.

Am reuşit să scriu şi să public, anul acesta, „Dor de Bucovina”. Despre lansarea acestei cărţi cunoaşteţi cum a fost. Am scris la vremea respectivă. Lansarea s-a desfăşurat la Avrig, în organizarea ASOCIAŢIEI UNIVERSUL PRIETENIEI care, de altfel, s-a ocupat şi de publicarea ei.

Ei bine, dat fiind faptul că acest volum a fost bine primit şi apreciat de cei care au fost martori la acel eveniment ori de cei care au primit cartea şi au citit paginile ei, la dorinţa exprimată de câţiva câmpulungeni, despre care am scris şi mi-au fost de real sprijin prin procurarea unei părţi din bibliografia folosită de mine, preşedinta ASOCIAŢIEI amintită mai sus, doamna Rodica Rodean, a hotărât să organizeze o altă lansare de carte, chiar la Câmpulung Moldovenesc. Adică acolo unde autorul şi-a împlinit dorul de Bucovina, existent din anii tinereţii sale, acolo unde a avut sentimentul că este dator şi că poate scrie despre minunatul ţinut al Bucovinei şi despre minunaţii oameni ai acelor meleaguri unde a simţit fiorul veşniciei…

Prin eforturi susţinute, doamna Rodean a reuşit să obţină aprobările prin care o parte din cheltuielile ce se impun sunt asigurate prin sponsorizări. N-a fost deloc uşor. Plecăciuni, rugăminţi, uşi deschise cu greu ori rămase închise, promisiuni neonorate şi multe alte momente stresante au rămas în urmă. Doamna Rodica a învins şi a organizat programul „Toamnă Bucovineană”.

Astfel, în ziua de vineri, 12 octombrie 2012, ora 17.00, la Suceava, a fost lansat volumul de versuri „Picături de suflet”. Autoarea, căci este femeie, cunoscută multor persoane din grupul meu de prieteni, doamna Carmen Antoaneta Marcean, se va bucura de prezenţa iubitorilor de poezie din urbea în care locuieşte, după ce  a avut o primă şi reuşită lansare de carte la Iaşi, în cadrul Cenaclului Universul Prieteniei, la Muzeul „Mihai Eminescu”. De data aceasta, la Suceava, evenimentul este găzduit de Biblioteca „I. G. Sbiera”, unde sunt aşteptaţi invitaţii speciali: Horia Zilieru, Daniel Corbu, Emilian Marcu, Mihai Păstrăguş, dar şi doamna Liliana Nastas Brătescu, autoare de copertă şi grafică la volumul în cauză, cu a sa Expoziţie „Grafică de carte”, precum şi elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, care vor susţine un moment artistic. Organizatori ai evenimentului literar sunt: Asociaţia Universul Prieteniei – Iaşi, Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca „I. G. Sbiera” – Suceava.

În acest cadru, doamna Rodica Rodean a facut prezentarea volumului de proză „Dor de Bucovina” şi a autorului său, lansând invitaţia, pentru ziua următoare, celor doritori să participe la evenimentul  organizat în Câmpulung Moldovenesc.

În ziua de sâmbătă, 13 octombrie 2012, ora 11.00, în acest municipiu a fost lansat volumul de proză „Dor de Bucovina”: autor – Marian Malciu, prefaţă – Emilian Marcu, fotografii – Rodica Rodean, copertă carte – Antoanella Emilia Malciu. În sala Casei de Cultură din Câmpulung Moldovenesc veţi avea ocazia să cunoaşteţi invitaţii speciali la acest eveniment: Horia Zilieru, Daniel Corbu, Emilian Marcu. Formaţia „Floare de Colţ” de la Clubul Copiilor şi Elevilor din Câmpulung Moldovenesc, coordonator – Liviu Boşneag, va asigura un moment artistic deosebit de plăcut.

poetul Nicolea Negulescu, director fondator al Revistei “Regatul cuvântului”, membru al LSR; domnul Roşu Nicolae, director Editura “Betta”, Bucureşti; doamna Eliza Roha, scriitor, poet, dramaturg, eseist; doamna Dana Popescu, moderator, director al Bibliotecii judeţene “Alexandru şi Aristia Aman” , Craiova

doamna Eliza Roha, scriitor, poet, dramaturg, eseist şi dl. Nicolae Negulescu

dna. Eliza Roha, dl. Nicolae Negulescu şi… dl. Marian Malciu

Şi aici, organizatori au fost: Asociaţia Universul Prieteniei – Iaşi, Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca „I. G. Sbiera” – Suceava. Moderator, Rodica Rodean.

 Marian Malciu

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

One Comment

 1. Marian Malciu

  26 octombrie 2012 at 7:46 PM

  Mulţumesc mult pentru postare, dragul meu prieten, Mihai Mircea Totpal!
  Sunt în deplasare, încă…
  Am fost prezent la acea lansare de carte de la Suceava, apoi la Câmpulung Moldovenesc, pentru propria-mi carte, zilele trecute la iaşi, pentru o altă lansarea -- volum de versuri al doamnei Marioara Vişan -, am ajuns la Bucureşti şi ma rămân câteva zile aici, până să ajung acasă, la Slatina.
  Totuşi, de aici,am observat că aţi postat şi fotografii cu dl. Negulescu! Nu-i nimic, dar era vorba de o altă lansare de carte: ceade la Craiova, cu doar câteva zile înainte de a pleca eu în Bucovina, Suceava, Câmpulung Moldovenes, Ruginoasa, Iaşi…
  Toate cele bune, cu sănătate şi weekend minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…