Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Azuga Pivniţele Rhein Azuga sărbătoresc 120 de ani de existenţă

Pivniţele Rhein Azuga sărbătoresc 120 de ani de existenţă

4 min read
1
0
449

Cramele Halewood, Furnizor al Casei Regale a României, sărbătoresc 120 de ani de la fondarea Pivniţelor Rhein&Cie Azuga, cea mai veche locaţie unde se produce fără întrerupere vin spumant după metoda tradiţională.

Construite la suprafaţă, cu pereţi dubli şi ventilaţie naturală, Pivniţele Rhein&Cie Azuga favorizează dezvoltarea mucegaiului negru atât de benefic menţinerii unui microclimat constant şi oferă condiţii propice pentru producerea şi învechirea vinului spumant fermentat în sticlă.

Anual, aici, sub brandurile Rhein Extra şi Prahova Valley, se produc aproximativ 200.000 de sticle de vin spumant.

Calităţile deosebite ale spumantului Rhein Extra au fost recunoscute încă din 1906, când acesta a obţinut cea mai mare distincţie la “Expoziţia Generală Română”. În acea perioadă, spumantul Rhein Extra era privit ca singura marcă “superioară, indigenă şi naturală”, fiind produs după sistemul francez. Ulterior, Rhein Extra a devenit spumantul oficial al Curţii Regale în 1920 şi s-a confundat cu momentele importante ale Casei Regale, fiind servit în cadrul ceremoniei de încoronare a Regelui Ferdinand I de la Alba Iulia, în 15 octombrie 1922.

Cramele Halewood a redat spumantului Rhein Extra eleganţa şi strălucirea din perioada interbelică, continuând tradiţia de Furnizor al Casei Regale atât pentru vin cât şi pentru spumant.

Astăzi, Pivniţele Rhein&Cie Azuga sunt un loc de promovare a culturii vinului, iar anual peste 10.000 de turişti regăsesc atmosfera autentică a unei fabrici de vin spumant veche de 120 de ani. Amenajarea pensiunii Rhein în cadrul Pivniţelor Rhein&Cie Azuga a venit în întâmpinarea dorinţelor pasionaţilor de vin, de turism vitivinicol şi nu numai.

Evenimentul de 120 de ani de la fondarea Pivniţelor Rhein&CIE Azuga este marcat prin lansarea unei ediţii limitate de spumant: Rhein Extra Brut Imperial Cuvee Anniversaire. Acest spumant elegant, produs numai într-un lot de 1400 de sticle, are la bază vinuri fermentate separat din soiul Chardonnay, în asamblaj cu un procent minoritar de Riesling de Rin. Vinurile provin exclusiv din recolta anului 2008 de pe Domeniile Halewood de la Sebeş.

Spumantul Rhein Extra Brut Imperial Cuvee Anniversaire poate fi achiziţionat în reţeaua de magazine Halewood – The Winery Outlet (Bucureşti, Ploieşti, DN1 Breaza Nistoreşti, Sinaia, Azuga, Braşov, Sibiu, Târgovişte, Urlaţi şi Constanţa) şi online, accesând www.winery-outlet.com.

SURSA: http://horeca.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Azuga

One Comment

  1. Adrian Petrache

    13 februarie 2013 at 12:47 PM

    Extrordinar articolul, este foarte bine scris.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…