Home Breaking News Stiri Exclusive Ligya DIACONESCU: “Înscrieri pentru Antologia Scriitorilor Români Contemporani – Starpress 2013”

Ligya DIACONESCU: “Înscrieri pentru Antologia Scriitorilor Români Contemporani – Starpress 2013”

8 min read
1
0
488

Distinse doamne, stimaţi domni,

Vă informăm că, în curând , vom demara înscrierile pentru Antologia Scriitorilor Romani Contemporani din Întreaga Lume „STARPRESS 2013” – română-germană, secţiunea  POEZIE şi secţiunea PROZA , în aceleaşi condiţii ca şi Antologiile STARPRESS 2011, în română-engleză şi  STARPRESS 2012, în română-franceză.

Secţiunea 2013 va fi în limba germană, dat fiind faptul că la lansările din Germania am fost rugaţi să lucrăm şi o astfel de carte, în vederea unei mai bune cunoaşteri a scriitorilor români contemporani de către scriitorii germani de origine romînă şi a celor germani get-beget.

În urma înscrierilor va avea loc o selecţie a scriitorilor admişi în Antologie, numărul maxim al acestora, totalizând, la cele două secţiuni, 40 de scriitori.

Vă informăm că am găsit traducători de limbă germană, care au tradus beletristică şi poezie, în cazul în care domniile voastre nu aveţi propriul traducător.

Vă urăm mult succes în activitate,
Doamne Ajută!
Ligya D.

————————————-

ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME STARPRESS 2013

Revista Internaţională STARPRESS

www.valcea-turism.ro va realiza o ANTOLOGIE A SCRIITORILOR ROMÂNI DE PRETUTINDENI / ANTOLOGIA STARPRESS , bilingvă, ROMÂNĂ-GERMANă pe două secţiuni, POEZIE ŞI PROZĂ SCURTĂ (sau fragmente de roman) ale autorilor români contemporani din întreaga lume.

În acest scop, aşteptam părerile şi propunerile dumneavoastră pe adresele redacţiei.

Prioritate în paginile ANTOLOGIEI STARPRESS vor avea câştigătorii şi participanţii la Concursul Internaţional de Poezie Pentru Romanii din Întreaga Lume STARPRESS, ediţiile 2008 şi 2010, colaboratorii revistei, cei care au fost publicaţi de STARPRESS şi cei care sunt recomandaţi. Nu excludem pe cei talentaţi, care dintr-un motiv sau altul nu au apărut în paginile noastre. Ne rezervăm însă dreptul de a nu publica scriitori controversaţi, de a nu publica lipsa talentului şi pe cei care trimit intenţia lor prea târziu, după primirea materialelor într-o anumită perioadă ce se va anunţa curând.

Atât pentru poezie cât şi pentru proza se vor aloca, câte 4 pagini, două în limba engleză, două în română,  începând cu un scurt CV, poză şi versuri/ fragmente proză.

Fiecare autor va primi câte trei exemplare .Vom dona câte un exemplar fiecărei AMBASADE străine în România. Personal voi dona, cu proces verbal câte un exemplar şi voi încheia câte un parteneriat cultural. Totul va fi „imortalizat”, prezentat în revista  STARPRESS www.valcea-turism.ro şi celorlalţi parteneri media din diaspora şi România, ziare, posturi de radio şi TV, reviste, agenţii internaţionale de presă,  colaboratori cunoscuţi deja de domniile voastre precum şi media din ţările cu, care se vor încheia parteneriatele – informate de Ambasada fiecărui stat .

Fiecare participant – poet/prozator (care are talent) şi doreşte să facă parte din ANTOLOGIA STARPRESS va contribui cu 70 de euro… pentru realizarea cărţii, tipar şi mai ales pentru expedierea şi publicitatea ei în întreaga lume.

CONDIŢIILE DE PARTICIPARE:

  1. Atât pentru poezie cât şi pentru proză se vor aloca câte 4 pagini, două în limba GERMANĂ, două în ROMANĂ, începând cu un scurt CV, poză şi versuri/ fragmente proza.
  2. Se primesc materiale culese pe calculator, corp literă 10 cu diacritice, font Times New Roman, spaţiere între rânduri de 1 sau 1,5 (vă vom anunţa din timp detaliile tehnice), pe adresele care vor fi menţionate printr-un comunicat de presă, o fotografie în format jpg şi un scurt CV. (Materialele şi CV-ul vor fi trimise în limba română şi engleză – eventual şi în limba franceză, stabilind detaliile după primirea părerilor dumneavoastră).
  3. Scriitorii vor achita 70 euro (sau contravaloarea acestora în lei) în contul Revistei STARPRESS
  4.  Fiecare scriitor va primi câte 3 exemplare, gratuit.
  5. Fiecare scriitor va putea avea propriul sponsor pentru paginile sale, nominalizat în paginile respective (câteva rânduri despre activitatea sa, adresa de e-mail şi coordonate sit)

Aşteptam părerile dumneavoastră, intenţia de înscriere şi alte propuneri, pe adresele:

sau la telefon +40 :0723 371626 .

REVISTA INTERNAŢIONALĂ STARPRESS
(romano canado-americană cu corespondenţi în întreaga lume)

www.valcea-turism.ro

Director general
Ligya DIACONESCU
Membru al Clubului de Presă Transatlantic
Membru fondator al „Association des mass-médias
et journalistes d’expression roumaine sans frontière”
1 martie 2012

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

One Comment

  1. Petru

    2 martie 2012 at 2:19 PM

    Interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…