Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Locul straniu din Bucegi unde telefoanele mobile se descarca instantaneu

Locul straniu din Bucegi unde telefoanele mobile se descarca instantaneu

8 min read
0
0
423
Pasionatii de fenomenele paranormale care au loc in muntii Bucegi au semnalat ca in zona Busteni-Gura Diham exista anumite pietre ce seamana cu niste lespezi funerare si ca in preajma acestor pietre se produc lucruri greu de explicat. In zona se inregistreaza perturbari ale aparaturii foto si video, iar oamenii experimenteaza stari de ameteala, presiune sau pierderi de echilibru.

locul-straniu-din-bucegi-unde-telefoanele-mobile-se-descarca-instantaneu-342681-1

Exista o foarte bogata literatura de specialitate pe tema misterelor si a fenomenelor paranormale din Bucegi, scrie adevarul.ro. Potrivit acesteia, muntii Bucegi ar fi presarati de locuri misterioase, zone incarcate energetic, unde aparatura se declanseaza singura sau oamenii resimt simptome stranii. Se mai vorbeste ca in Bucegi exista portaluri prin care oamenii dispar si apoi apar in alte locuri, la foarte mare distanta si ca acesti munti sunt traversati de tuneluri subterane de zeci de kilometri. Se mai spune ca exista si locuri in care oamenii se vindeca miraculos datorita “apei vii” si a “gurilor de rai”. Unul dintre aceste locuri misterioase ar fi pe un drum forestier care leaga Busteniul de Gura Diham, unde existenta unor pietre ciudate da nastere unor fenomene care nu pot fi explicate.

Cazul a fost semnalat pe site-uri de specialitate de pe internet, iar o echipa de la Lumea misterelor, publicatie dedicata pasionatilor de fenomene paranormale, a vrut sa se convinga de autenticitatea acestora. Reporterii au plecat in expeditie pe 23 octombrie 2009, iar la aproximativ 4,2 km de Busteni, pe drumul forestier din stanga cabanei Gura Diham, care duce spre vechiul observator de ursi, au gasit o piatra in forma de paralelipiped, care semana foarte bine cu o lespede funerara. La aproximativ 6 metri mai sus, au descoperit o alta, asemanatoare.

“Ne-am oprit langa piatra la ora 13:25 si nu am reusit sa facem decat doua fotografii, deoarece toti acumulatorii (opt la numar) s-au descarcat, inclusiv bateria telefonului, incarcat in seara dinaintea plecarii. Si asta intr-o fractiune de secunda! La ora 13:34 am plecat si, dupa circa cinci minute, acumulatorii functionau normal”, au relatat reporterii de laLumea misterelor. Persoanele din echipa au acuzat si simptome fizice: o senzatie de parca ceva sau cineva le golea de energie, ameteli, pierderi de echilibru si o apasare pe piept timp de o ora. La nici cativa metri mai departe, intr-un palc de copaci, acestia au descoperit si mai multe „pietre calde”, sapte la numar. In zona aerul era foarte cald, desi expeditia s-a desfasurat in luna octombrie. „Ne-am mirat foarte tare, dar, cand ne-am uitat mai bine, intr-o parte a palcului se afla o piramida de pamant de circa 1,5 – 1,8 m inaltime, cu diametrul de circa trei-patru metri. Acest lucru se petrece numai aici, desi zona este plina de asemenea palcuri”, mai scriu cei de la Lumea misterelor.

Expeditia a fost repetata si la sfarsitul lunii octombrie 2009, cercetatorii fiind insotiti si de mai multi sceptici. „Cum ne-am apropiat de piatra, acumulatorii din aparat, dupa trei fotografii, au cazut, la fel ca si bateria de mobil. Acelasi lucru li s-a petrecut si celorlalti. Bineinteles, toate aparatele si-au revenit dupa ce ne-am indepartat de piatra. Am scos busola si am asezat-o pe piatra, constatand ca este orientata perfect spre cele patru puncte cardinale”, a spus unul dintre membrii celei de-a doua expeditii.

De aceasta data, un aparat foto s-a declansat singur si a facut o fotografie cu blitul, desi acesta nu era activat. Mai mult decat atat, fenomenul a fost foarte curios pentru ca „Ulterior, am constatat ca poza, desi era facuta din lateralul pietrei, reprezenta piatra incadrata perfect, ca si cum ar fi fost facuta din fata”, a povestit un excursionist.

Relatarile despre aceasta zona nu sunt singulare. „Piatra de mormant”, “Capul de dinozaur”, „Locul de adunare a piticilor” sunt doar cateva dintre numele sub care sunt cunoscute formatiunile stancoase de pe drumul spre Gura Diham. Povestile locale spun ca ciobanii din zona, care isi duc turmele la pascut, evita sa treaca pe langa „Capul de dinozaur”, pe motivul ca acesta isi cere jertfa si, de cate ori un pastor isi duce oile pe acolo, cateva dintre ele mor la scurt timp. De asemenea, „Locul de adunare a piticilor” este format dintr-un numar de scaune de piatra foarte mici, amplasate in cerc, care par destinate unor fiinte de statura foarte mica. Despre acest loc se spune ca este un portal spre o lume feerica, in care salasluiesc spiritele padurii. Aici, cei care urca pe munte resimt o stare de energizare puternica, iar oboseala dispare ca prin farmec.

SURSA: http://www.ziuanews.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…