Home Breaking News Stiri Exclusive Sâmbăta, 14 noiembrie, în cadrul Stagiunii Muzicale da la Buşteni, a avut loc recitalul Ansamblului „TonArt” din Hamburg – Germania

Sâmbăta, 14 noiembrie, în cadrul Stagiunii Muzicale da la Buşteni, a avut loc recitalul Ansamblului „TonArt” din Hamburg – Germania

3 min read
0
0
341

Ansamblul din Germania abordează o gamă largă de stiluri muzicale (de la muzica clasică la jazz, kletzmer şi altele), dar sâmbătă a susţinut un concert de improvizaţie. Conceptul acestui stil de muzică constă în faptul că muzicienii nu mai folosesc portative dinainte stabilite ci improvizează urmărind să creeze stări de spirit prin compoziţie instantanee.

DSCN1612DSCN1614 DSCN1615 DSCN1634 DSCN1635

Ineditul acestui concert a constat şi în faptul că, pe lângă instrumentele clasice (vioară, violoncel, contrabas, saxofon şi altele), muzicienii au folosit şi instrumente exotice ca berimbau, ferăstrău, banjo cu care au creat efecte sonore deosebite.

Sâmbăta viitoare 21 noiembrie 2015, la orele 18.00, Stagiunea Muzicală de la Buşteni va continua cu un recital intitulat “Înălţimi pe portativ”, recital care se înscrie într-un proiect pe care Centrul Cultural „Aurel Stroe” îl are cu Asociaţia Culturală KlavierArt prin care se urmăreşte promovarea tinerilor muzicieni cântăreţi la diferite instrumente sau cu vocea, membri ai Asociaţiei KlavierArt, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani.

Tot sâmbătă 21 noiembrie 2015, după recitalul “Înălţimi pe portativ”, în jurul orei 19.30 va avea loc un spectacol de dans şi muzică susţinut de tinerii perticipanţi la proiectul “Dance and sing your culture”, implementat de Asociaţia ASK Yourself în colaborare cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Asociaţia „Zestrea Carpaţilor” din Comarnic, Şcoala de dans Ecstatic Expansion, pensiunea Bonsai, parteneri în cadrul proiectului.

Proiectul îşi propune realizarea de schimburi culturale prin dans şi muzică între tineri din diferite ţări. Cei 24 de tineri din România, Turcia şi Italia vor învăţa în perioada 12 – 22 noiembrie, dansuri populare româneşti, turceşti şi italieneşti cât şi muzică specifică celor trei culturi interpretata de tineri la voce, chitară şi la instrumente specifice zonei din care provin, iar sâmbătă, în cadrul spectacolului, vor face dovada celor învăţate.

Proiectul este susţinut financiar de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

CENTRUL CULTURAL „AUREL STROE” – BUŞTENI
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

6 beneficii pe care ti le ofera un carut 3 in 1

Cauti sa investesti intr-un carut 3 in 1 de calitate? Descopera principalele beneficii de …