Home Breaking News Stiri interne Mădălina Lefter, fetiţa-fenomen care a cucerit Italia

Mădălina Lefter, fetiţa-fenomen care a cucerit Italia

5 min read
0
0
438

… a cântat, sâmbătă seară, în duet cu Olivia Newton-John

 

Mădălina Lefter, o ieşeancă de numai 13 ani, a cântat, aseară, la Rai Uno, în duet cu artista australiană Olivia Newton-John, partenera lui John Travolta în cunoscuta peliculă muzicală “Grease”. Evoluţia pe scenă a fost foarte apreciată de publicul italian, milioane de oameni urmărind duetul de acasă, din faţa televizoarelor. Cei prezenţi în sală le-au aplaudat minute în şir.

Olivia Newton-John

Românca, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” din Iaşi şi membră a cercului de muzică uşoară “Melos” de la Palatul Copiilor Iaşi, a fost invitată să evolueze în recital în cadrul concursului “Ti lascio una canzone”, o emisiune care se bucură de o mare popularitate în Italia şi la care Mădălina a obţinut premiul juriului în ediţia de anul trecut. De altfel, ea a fost prima concurentă din România care a fost premiată în cadrul emisiunii.

Spectacolul de aseară a avut drept amfitrioană pe una dintre cele mai cunoscute vedete TV din Italia, Antonella Clerici. Mai multe imagini din cadrul competiţiei pot fi accesate pe blogul personal al Mădălinei.

Antonella Clerici şi Mădălina Lefter

Publicul a fost în picioare la interpretarea cunoscutului hit “Hopelessly devoted to you”. Pentru evoluţia la Rai Uno, Mădălina Lefter a făcut pregătiri intense cu profesoara sa de canto, Gabriela Nechita, coordonatoarea Cercului de muzică uşoară “Melos”, în care Mădălina activează de aproape şase ani.

Mădălina, înconjurată de ceilalţi concurenţi, în momentul când a primit trofeul concursului

Emisiunea-concurs are ca scop promovarea muzicii italiene şi internaţionale din ultimii 50 de ani, la finalul fiecărui episod fiind declarată o melodie câştigătoare. Marea bucurie pentru Mădălina a fost faptul că melodia interpretată de ea în primul episod, “E poi” din repertoriul Giorgiei, a fost declarată câştigătoare în unanimitate atât de juriul de specialitate, cât şi de publicul telespectator.

Mădălina şi Olivia Newton-John
De asemenea, Mădălina a mai câştigat 2 episoade cu melodiile “Io vivro (senza te)” din repertoriul Minei, şi “In assenza di te”, din repertoriul Laurei Pausini. Din juriul de specialitate fac parte nume prestigioase din muzica şi cinematografia italiană ca Stefania Sandrelli, Massimiliano Pani (fiul celebrei soliste Mina), Valeria Marini, etc. Soliştii, copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, cântă alături de celebra orchestra RAI, sub bagheta maestrului Leonardo de Amicis.

În duet cu un alt concurent

Fanii Mădălinei, numită de în presa locală “fetiţa-fenomen” sau “fetiţa-miracol”, au creat o comunitate de aproape 1.000 de membri pe Facebook. Prin intermediul acesteia, Mădălina a fost felicitată atât de români, cât şi de italieni. “Sei bravissima ! Sei la più forte!”, “Complimenti! Ne-ai adus multă bucurie în suflet”, “Vai avanti cosi. Sei il nostro onore”, sunt numai câteva din mesajele postate de internauţi.

SURSA: http://www.gandul.info

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…