Home Breaking News Stiri interne Maine e “Noaptea stelelor cazatoare”: Unde poti admira spectacolul Perseidelor

Maine e “Noaptea stelelor cazatoare”: Unde poti admira spectacolul Perseidelor

2 min read
0
0
462

In noaptea de vineri spre sambata (12 – 13 august 2011), curentul de meteori Perseide (stele cazatoare) va atinge apogeul din acest an. Fenomenul poate fi observat cu ochiul liber in conditii meteo favorabile, sau la observatoarele din tara. Denumite dupa constelatia din care par ca vin, Perseidele reprezinta unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi intr-un an. Perioada de activitate este intre 17 iulie si 24 august. In aceasta perioada se pot observa, pe langa meteorii ce nu apartin unui curent (sporadici), si meteori ce par ca vin din constelatia Perseus, informeaza Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Useanu”.

100 de stele cazatoare pe ora

Maximul curentului va veni pe 13 august, la ora 02:30, ora Romaniei. In aceasta perioada se vor observa cei mai multi meteori. Astfel, in noaptea de 12-13 august se vor putea vedea aproximativ 100 de stele cazatoare pe ora. Cea mai buna perioada de urmarire este dupa miezul noptii pana dimineata.

Fenomenele astronomice se urmaresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Astfel, spectacolul perseidelor poate fi urmarit cel mai bine din zone rurale sau la munte. Cei care doresc sa observe fenomenul mai in detaliu o pot face la observatoarele astronomice.

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…