Home Breaking News Stiri Exclusive Margareta LUPAŞCU: “Deranjăm şi suntem deranjaţi pentru că…”

Margareta LUPAŞCU: “Deranjăm şi suntem deranjaţi pentru că…”

4 min read
0
0
577

” …am înţeles cât de mizerabilă este situaţia noastră în lume: prin simpla noastră existenţă deranjăm pe alţii. N-avem încotro. Se cuvine să înţelegem că orice am face şi oricât ne-am strădui tot supărăm.” – a afirmat Nicolae Steinhardt.

DSC_0010

Dacă punem problema în felul acesta, singura atitudine logică ar fi resemnarea. Comod, însă fără rost şi fără rod. Poate mai bine ar fi să identificăm cauze ale problemei şi, în măsura în care ţine de noi, măcar să încercăm să le eliminăm, măcar să încercăm să găsim soluţii.

De ce deranjăm şi suntem deranjaţi?

Deranjăm şi suntem deranjaţi pentru că nu înţelegem cât suntem de diferiţi, pentru că nu ne acceptăm unii altora unicitatea, pentru că nu preţuim (şi nu ştim să valorificăm) diversitatea, pentru că nu punem pe ceilalţi mai presus decât noi înşine, pentru că nu citim un text cu atenţie pentru a avea siguranţa că am înţeles bine ce vrea să spună, pentru că nu ascultăm cu atenţie ce spune celălalt, pentru că nu suntem preocupaţi să înţelegem ce spun, ce simt şi ce gândesc cei de lângă noi.

Ce facem cu diferenţele?

Privind la cât suntem de diferiţi şi, fiecare, unic în felul lui, rămânem muţi de uimire în faţa creativităţii Celui care ne-a întocmit.

Ce facem însă, cu diferenţele dintre noi ? Le privim ca pe nişte plusuri şi minusuri, folosindu-le ca prilej de satisfacere a dorinţei de a ne şti mai presus decât ceilalţi ? Le dăm voie să ne despartă, să creeze prăpăstii între noi ?

Am putea să le luăm pe toate, să le punem laolaltă şi, folosind ca fir de urzeală dragostea, să le împletim armonios într-o ţesătură care nu se rupe, care rezistă……care rămâne de mărturie peste timp şi vremi.O mărturie care este posibilă pentru că El s-a rugat ca “toţi să fie una”.

Ce alegem ? Să fim ziditori ai credinţei celor care nu Îl cunosc sau să fim demolatori ai unităţii pe care El a dorit-o cel mai mult pentru ai Săi ?

Să nu uităm că doar cei care zidesc împreună cu El vor şi împărăţi împreună cu El…!

Margareta LUPAŞCU
 
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…