Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni A II-a ediţia a festivalului “TOGETHER FOR BETTER” organizat de Asociatia DOWN PLUS la Busteni

A II-a ediţia a festivalului “TOGETHER FOR BETTER” organizat de Asociatia DOWN PLUS la Busteni

8 min read
0
0
508

În perioada 16 – 18 octombrie 2015 s-a desfăşurat la Centrul Cultural „Aurel Stroe” – Buşteni a II-a ediţia a festivalului “TOGETHER FOR BETTER” organizat de Asociatia DOWN PLUS Bucuresti.

down

 

La manifestare au participat membri ai Asociaţiilor cu profil Down din ţară; ASDB, Mâna de Lucru, Hoffnung Romania, şi participanţi independenţi. De remarcat este faptul că, la această ediţie au mai participat şi familii de persoane cu autism care s-au alaturat grupului de suport pentru familii.

În dimineaţa a zilei de 17, parinţii care s-au alăturat grupului de suport, au schimbat impresii despre creşterea copiilor şi îngrijirea adulţilor cu dizabilităţi. În paralel, copiii, alături de voluntari de la Asociaţia „Şcoala Altfel” şi de copiii de la Şcoala Sanatorială Busteni, au desfăşurat o serie de activităţi aplicative.

După amiază a avut loc prima parte a spectacolului TOGETHER for BETTER! în care au evoluat copii cu dizabilităţi care şi-au pus în valoare diferitele talente sportive sau artistice executând exerciţii de gimnastică artistică, recitând poezii, cântând şi dansând individual şi în formaţie.

În a II-a parte a spectacolului a cântat şi dansat Andra Gogan împreună cu trupa de dansatori AMICII. De asemenea, Andra a dansat şi alături de trupa de dansatori AMICII DOWN,cu care Andra face voluntariat de 2 ani. Tot în a II-a parte a spectacolului au dansat şi copii de la Asociaţia „Şcoala Altfel” din Buşteni.

În pauza dintre spectacole, au mai avut loc două evenimente remarcabile:

O prezentare de carte a scriitorului Nicolae Mareş, fost ambasador al României în Polonia (monografiile „Sfântul Ioan Paul cel Mare” şi „Mareşalul Pilsudski”) la care a participat şi domnul Horia Barna din partea Institutului Cultural Român.

Tot în pauză a fost vernisată şi expoziţia de pictură „Un petec de cer… o pată de culoare” aparţinând pictoriţei Dorina Dima din Sinaia.

Duminică, 18 octombrie 2015, la ora 15.30, Compania de circ „Bimbo Circus”, a prezentat un spectacol cu numere comice, acrobaţie, şi dresaj care au încântat publicul, majoritatea copii aflaţi în număr mare în sală.

Sâmbăta viitoare, 24 octombrie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni vor avea loc două evenimente:

La ora 11.00, în cardul Stagiunii Muzicale de la Buşteni va avea lor un recital instrumental susţinut ce copii, membri ai Asociaţiei „Remember Enescu”. Recitalul se înscrie în ciclul „Ambasadorii Muzicii”, un proiect în cadrul căruia, asociaţia a mai organizat evenimente la Buşteni;

La ora 18.00, muzicianul Gheorghe Iovu va susţine un concert cu muzică terapeutică şi de relaxare şi, totodată, îşi va lansa un album din „Colecţia de aur”.

CENTRUL CULTURAL „AUREL STROE” – BUŞTENI
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…