Home Breaking News Stiri Exclusive Marin VOICAN-GHIOROIU – “Omagiu „MAMĂ ȚARĂ” – Lui Corneliu VADIM TUDOR”

Marin VOICAN-GHIOROIU – “Omagiu „MAMĂ ȚARĂ” – Lui Corneliu VADIM TUDOR”

5 min read
1
0
995

Uluitor!… nu pot să cred, această veste a căzut ca un trăsnet peste întraeaga țară: marele poet, publicist și om politic, luptător neînfricat pentru propășirea României a plecat spre lumea celestă.

cvt-420x299

Acum o săptămână și jumătate am fost la sediul PRM, fiind invitat împreună cu soprana de coluratură Rodica Anghelescu, să ne ofere câteva cărți (cu dedicație) din creația domniei sale, și l-am găsit zâmbitor, plin de viață.

corneliu-vadim-tudor_5575293401

Am discutat despre cartea „CÂNTECE DE DRAGOSTE” pe acre mi-a oferit-o acum vreo două luni în urmă, iar eu am ales din ea două poeme pe care le-am pus pe note: „DOAMNE, MI-E AȘA DE BINE” și „DOAMNE, CÂT EȘTI DE FRUMOS”.

corneliu_vadim_tudor_15202700

I-am dat CD-ul (cu prima variantă, acapella) și cele două partituri (plastifiate), la care ne-a spus că speră să le înregistrăm cu vocea Rodicăi Anghelescu.

TudorVadimNe-a spus câteva anecdote din viața domniei sale când le dădea replici adversarilor politici. După aceea a felicitat-o pe Rodica Anghelesc „Ai o voce foarte frumoasă, m-a impresionat cum cânți Aria Reginei Nopții din Flautul Fermecat de W.A.Mozart. Toate ariile pe care le-ai imprimate pe Albumul muzical „FARMECUL MUZICII” mi-au plăcut.  O să ajungi o mare artistă!… Voi știți că eu când eram la Viena am mers în orașul lui Mozart, fiindcă îl ascultam cu mare plăcere pe titanul muzicii universale, și am citit foarte multe lucruri despre viața lui, știu ora la care a murit (premoniție) 1,00 noaptea, apoi a adăugat: asta e viața, azi ești, mâine… nu se știe!” S-a fotografiat cu Rodica Anghelescu, poză care a apărut în România Mare. corneliu%20vadim%20tudor%20copyNe-am dat întâlnire pe miercuri (era într-o vineri) „Să treceți pe la mine să vă dau revistele!…” Doamne, ce rău îmi pare că nu l-am mai văzut, miercuri ma vorbit la telefon cu dumnealui și am stabilit ca  la ora 18,00 să ne vedem. Când am ajuns la sediul PRM (plecase) am primit revistele de la secretarul dânsului.

Nu știu, dar atunci am simțit o durere în suflet, dar în mașină citind din reviste am uitat de acea stare tristețe…

corneliu-vadim-tudor-vrajitoare-poze-cancan

Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!  Veșnică amintire…

MAMĂ ȚARĂ,
Lui C. Vadim Tudor
***
Mamă Tară,- îmbracă
Strai regal cernit…
Fiul tău îți pleacă
Spre Raiul sfințit.
*
Plângă-l munții ‘nalți,
Codrii și izvoare…
Românii lui frați
Și marea cea mare.
***
Marin Voican-Ghioroiu

Marin Voican Ghioroiu – Doame, mi-e aşa de bine – YouTube  2:26

Muzica si voce: Marin Voican Ghioroiu – Versurile: Corneliu Vadim Tudor

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

One Comment

  1. Marin Voican Ghioroiu

    18 septembrie 2015 at 1:11 PM

    Mulțumesc distins și drag prieten Mihai Mircea TOTPAL! Plecarea lui Corneliu Vadim Tudor dintre noi a lăsat un gol imens, s-a dus ca o stea în infinit „PATRIOTUL” cu inimă cât o țară de români…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…