Home Măsuri sociale în plin an de criză

Măsuri sociale în plin an de criză

3 min read
0
0
245

În condiţiile unui buget local insuficient pentru majoritatea capitolelor de cheltuieli, pentru a se putea menţine numărul de abonamente gratuite pentru pensionari, societatea de transport public de persoane din Sinaia a venit în sprijinul Primăriei (iniţiativei Primarului Vlad Oprea) cu o propunere de reducere a tarifului abonamentului pentru această categorie socială de la 35 ron/lună cât era până în prezent, la 23 ron/lună, lucru concretizat în ultima Sedinţă de Consiliu Local. Este binecunoscut spijinul constant oferit de Primarul oraşului Sinaia pentru pensionari, mai ales acum când majoritatea pensiilor au fost diminuate prin impozitarea acestora.

Bogdan Fălcescu, directorul Societăţii Transport Urban SA, spune că măsura vine în sprijinul Administraţiei locale. „Prin majorarea preţului călătoriei la transportul în comun, efectele se văd, iar Transport Urban îşi permite să micşoreze de la 35 lei pe lună la 23 lei pe lună, preţul cu care se plătesc abonamentele pensionarilor de către primărie. Aşa cum ştim cu toţii, bugetul local, pentru anul acesta, este mai mic decât cel de anul trecut, iar o economie este binevenită. Mă bucur că putem ajuta Administraţia locală să folosească aceşti bani în alte scopuri”, a spus directorul societăţii de transport.

Tot în sprijinul cetăţenilor, plătitori de taxe şi impozite, a venit şi măsura plafonării taxei de administrare a cimitirului, la valoarea existentă, şi anume de 30 ron/an, justificarea fiind ca cetăţenii să poată suporta valoarea taxei şi să o achite în cursul anului, în vederea strângerii fondurilor necesare continuării lucrărilor de investiţii, prin intermediul Sc Sinaia Forever SRL, care are în administrare cimitirul Seţu. Obiectivele de investiţii pentru cimitirul oraşului sunt îngrădirea acestuia pe tot perimetrul existent, construirea unei capele noi, asfaltarea aleii principale şi amenajarea unei parcări.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…