Home Breaking News Stiri interne Medalia Jubiliară Regele Mihai 90, lansată la Banca Națională a României

Medalia Jubiliară Regele Mihai 90, lansată la Banca Națională a României

2 min read
0
0
291

Luni, 3 octombrie 2011, Principesa Moștenitoare cu mine vom participa la prezentarea Medaliei Jubiliare dedicată Majestății Sale Regelui, cu ocazia împlinirii vârstei de nouăzeci de ani. 

Evenimentul va avea loc la ora 17, la Banca Națională a României, și se va desfășura în prezența domnului academician Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale.

După volumul “Lumea Regelui”, publicat de Editura Polirom, și de compact-discul “Muzica Regelui”, editat de Curtea Veche, 
Medalia Jubiliară Regele Mihai 90 este un omagiu adus Majestății Sale.  Medalia este lansată în colaborare cu Banca Națională a României, ca un simbol al legăturii istorice dintre Casa Regală și Banca Națională.

Ultimele două monede purtând chipul Majestății Sale au fost emise în anul 1947, având valorile de 10.000 și respectiv 5 lei (înainte și după stabilizarea monetară). Ca și monedele, Medalia Jubiliară poartă pe avers profilul Regelui Mihai, iar pe revers se află Stema Mare a României. Medalia este realizată din tombac auriu, nepatinat, nelăcuit și a fost creată de domnii Cristian Ciornei (desen) și Vasile Gabor (machetă).

DSC_3530

SURSA: http://www.princeradublog.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce faci cand pleci la drum cu copilul? 3 sfaturi pentru o calatorie sigura si placuta

A pleca intr-o calatorie cu un copil reprezinta atat o placere extrem de mare, cat si o re…