Home Breaking News Stiri Brasov Pilotul Brasovean Mihai Marinescu a obţinut prima victorie din carieră în Formula 2

Pilotul Brasovean Mihai Marinescu a obţinut prima victorie din carieră în Formula 2

8 min read
0
0
284

După cele două podiumuri bifate în Austria, Mihai Marinescu a promis că în Italia, la Monza, va face tot posibilul pentru a reuşi primul său succes în Formula 2. Visul i s-a îndeplinit sâmbătă, când pilotul braşovean a făcut o cursă demnă de un mare campion, astfel că viitorul în motorsport îi surâde în nuanţe roz.

Mihai Marinescu a avut unele emoţii cu bugetul, care, din fericire, au fost rezolvate la timp, astfel că a avut ocazia să-şi arate valoarea pe celebrul circuit „Autodromo Nazionale”, locul pe care îl consideră a doua casă, unde s-au disputat etapele a 13-a şi a 14-a ale Campionatului Mondial de Formula 2.

Încă de vineri, în antrenamentele libere, pilotul nostru a arătat că poate fi rapid şi că are puterea să se „bată” pentru o victorie extrem de importantă. Astfel, în cele două sesiuni, „tricolorul” a fost de fiecare dată al doilea, la doar 0.231, respectiv 0.271 secunde în urma liderului clasamentului general, italianul Mirko Bortolotti. Conştient că este capabil să dea lovitura, Marinescu a avut o sesiune de calificări perfectă, cel mai rapid tur fiind realizat cu timpul de 1.40.071, care i-a asigurat pole-position-ul.

Cursa de sâmbătă a fost una pe care Mihai Marinescu nu o va uita niciodată, la capătul unei evoluţii remarcabile trecându-şi în palmares prima victorie în Campionatul Mondial de Formula 2. Braşoveanul a avut un start bun, dar la intrarea în prima şicană a fost depăşit de britanicul Alex Brundle, care a profitat că locul secund pe grilă se află pe partea interioară a primului viraj. Marinescu nu s-a lăsat intimidat, a stat foarte aproape de rivalul său şi a atacat decisiv în turul secund, preluând şefia. Au urmat cele mai frumoase 19 tururi de circuit din cariera braşoveanului, care a făcut o demonstraţie de forţă, s-a distanţat fără probleme de urmăritorii săi şi şi-a respectat promisiunea făcută în urmă cu aproximativ o lună, aceea de a câştiga cel puţin o cursă la Monza.

Şi site-ul oficial al Campionatului Mondial de Formula 2 a remarcat triumful lui Mihai Marinescu, notând: „Românul a condus superb pentru prima victorie din carieră”.

Al doilea a încheiat italianul Mirko Bortolotti, podiumul fiind completat cu britanicul Alex Brundle.
Din păcate, bucuria sportivului nostru a fost stricată de organizatori, imnul României nefiind auzit în momentul în care Mihai a urcat pe podium.

Imediat după istorica izbândă, Mihai Marinescu a menţionat: „A 13-a etapă a fost cu noroc pentru mine. Mă bucur pentru acest triumf, mai ales că l-am reuşit la Monza, unde mă simt ca acasă. Aici a început cariera mea de pilot. Multe echipe  cu care am «mers» în motorsport, mai ales în primii ani, au fost din Monza şi de aceea circuitul este unul special pentru mine. Imediat după start, în prima şicană, Alex Brundle m-a depăşit, dar în turul următor am atacat decisiv şi apoi am condus în siguranţă pentru a trece primul linia de sosire. Cu certitudine, este una dintre cele mai frumoase victorii din carieră. Din păcate, nu m-am putut bucura pe deplin de ea, pentru că, pe podium, nu am auzit imnul României, acesta fiind cel mai important moment al unei premieri”. După ce sâmbătă a avut o zi perfectă, din păcate, ieri, Mihai Marinescu a beneficiat de un ghinion teribil.

În calificări, românul a avut probleme la motor şi, după ce la un moment dat avea al doilea timp, el a trebuit să se oprească la finele a doar opt tururi. Până la urmă, reprezentantul nostru a încheiat sesiunea pe poziţia a 18-a.

Apoi, înainte de startul cursei contând pentru etapa a 14-a, Mihai a avut din nou ghinion, după turul de încălzire fiind nevoit să se retragă la standuri, din cauza unor noi probleme la monopost, una dintre planetare cedând. Totuşi, el a ieşit pe treseu şi şi-a demonstrat din nou valoarea, reuşind cel mai rapid tur al cursei, 1.39.997, după care a revenit la boxe.
Primul a trecut linia de sosire italianul Mirko Bortolotti, urmat de spaniolii Ramon Pineiro şi Miki Monras.
După acest succes, Bortolotti a devenit campionul Formulei 2, în timp ce Mihai Marinescu ocupă poziţia a
5-a a clasamentului general, cu 113 p.

Ultimele două etape ale sezonului vor avea loc la Barcelona, pe 29 şi 30 octombrie.

SURSA: http://www.mytex.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…