Home Medicii de familie se pot şcoli pe Internet

Medicii de familie se pot şcoli pe Internet

5 min read
0
0
170

Cei peste trei sute de medici de familie din judeţul Braşov se vor putea perfecţiona profesional gratuit în diverse arii de patologie prin intermediul portalului www.formaremedicala.ro. Portalul a fost lansat de Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi oferă medicilor de familie posibilitatea de a obţine credite necesare în evaluarea profesională online. Acesta este primul instrument de învăţare online lansat de SNMF şi dedicat dezvoltării profesionale a celor aproximativ 11.800 de medici de familie din toată ţara. Astfel, printr-o simplă conectare la internet, medicii au acces gratuit la cursuri interactive şi informaţii special concepute pentru ei, prin care medicii de familie îşi vor putea creşte competenţele profesionale în arii de patologie variate, obţinînd în acelaşi timp puncte EMC. Instrumentul de e-learning este o metodă nouă şi modernă de învăţare, folosită la nivel internaţional, ce vine în completarea instrumentelor tradiţionale avute la îndemînă pînă acum de medicii de familie din România – participarea la conferinţe, seminarii, studiul tratatelor specifice, publicarea de articole în reviste de specialitate, susţinerea examenelor de grad profesional, abonarea la reviste de specialitate. Obiectivul final al portalului este acela de a sprijini medicii de familie în efortul lor de a oferi pacienţilor îngrijire de cea mai bună calitate, bazată pe informaţii bogate şi de mare actualitate în domeniul medical.
Potrivit rezultatelor celui mai recent studiu realizat sub egida SNMF, doi din trei medici de familie din România au declarat că doresc să se perfecţioneze profesional prin intermediul unor cursuri livrate online. Printre avantajele acestui mod de învăţare, se numără, conform respondenţilor, şi posibilitatea de a accesa informaţiile dorite indiferent de judeţul sau de zona în care locuiesc în ţară, fie că locuiesc într-un oraş mare sau în zona rurală. www.formare medicala.ro este o platformă de învăţare la distanţă dedicată medicilor de familie din România care doresc să îşi continue educaţia medicală. Accesînd prin internet acest portal, cursanţii pot studia şi îşi pot fixa şi testa cunoştinţele dobîndite. În urma susţinerii şi promovării examenelor online se obţin credite EMC, al căror număr variază în funcţie de modulul de curs citit şi absolvit. Modulele de învăţare sînt formate din lecţii interactive şi activităţi practice de fixare a informaţiilor parcurse şi sînt elaborate de autori acreditaţi la Colegiul Medicilor din România, medici cu activitate academică bogată, dar şi cu multă experienţă practică.
Pînă la sfîrşitul anului, pe platformă vor fi încărcate cursuri din trei arii de patologie – respirator (BPOC cu 18 lecţii şi astm cu 12 lecţii), dermatologie (acnee cu 8 lecţii şi herpes cu 12 lecţii) şi urologie (hipertofia benignă de prostată cu 16 lecţii), acoperind aspecte legate de arii de patologie variate.

SURSA: http://www.monitorulexpres.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…