Home Breaking News Stiri Externe Merkel şi Hitler au dansat în faţa ambasadei germane din Atena (Video)

Merkel şi Hitler au dansat în faţa ambasadei germane din Atena (Video)

2 min read
0
0
203

Grecii spun că Germania vrea să le cumere ţara la un preţ umilitor. Protest inedit la Atena. Un grup de artişti a organizat un adevărat spectacol, în faţa ambasadei germane din oraş. Curioşii adunaţi la faţa locului au putut admira un vals între Hitler şi cancelarul Angela Merkel.

Protestul a cuprins numeroase trimiteri la trecutul nazist al Germaniei. O actriţă care purta o mască cu figura Angelei Merkel, a dansat un vals cu un bărbat costumat în Adolf Hitler. Artiştii spun că au vrut astfel să sublinieze asemănările dintre atitudinile celor două personaje.

“Germania a preluat puterea în Grecia. Bunicii şi părinţii noştri au luptat cu germanii iar acum, dintr-o dată, Germania vine să cumpere Grecia la un preţ umilitor. Guvernul nu face privatizări, pur şi simplu vinde ţara. Trebuie să spunem “Nu!”, a spus Dimitris Kollatos, unul dintre organizatori.

De asemenea, actorii au pus în scenă un episod celebru din cel de-al doiela război mondial, în care un soldat german a împuşcat o văduvă grecoaică, un copil şi un preot.

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Anna-Nora ROTARU-PAPADIMITRIOU – Grecia, paşi prin istorie, călător prin timp

Se spune, ca nicăieri nu-i mai frumoasă luna plină, decât atunci când urci pe Acrοpole! De…