Home Miei eco la mare căutare

Miei eco la mare căutare

3 min read
0
0
201

În Banat, ultima modă pentru masa de Paşte este… mielul eco. Cei care vor să mănânce sănătos caută stânele unde oile şi mieii sunt crescuţi doar cu lucernă. Fără boabe de porumb tratate chimic. În acest an, cererea este mare aşa că proprietarii ţin şi la preţ. Un kilogram de carne de miel se vinde la stână cu 18 lei, dar pe piaţă preţul este dublu.

Aurel Lupăştean este unul dintre ciobanii care creşte oi eco de aproape 5 ani. şi-a dat seama că în viitor românii vor înţelege că trebuie să aibă o alimentaţie sănătoasă. Aşa că îşi hrăneşte animalele doar cu lucernă.

Mieii eco trebuie crescuţi după anumite norme, impuse de Uniunea Europeană, iar oile care îi aduc pe lume mănâncă ecologic. Adică nu rumegă iarbă şi furaje de oriunde, doar de pe pajiştile netratate chimic.Anul acesta, mai mult ca niciodată, bănăţenii caută mieii hrăniţi sănătos şi sută la sută natural.

Ca să fie siguri că îşi vând marfa, ciobanii s-au modernizat şi nu ratează nici o metodă de a-şi face reclamă. Cei care află unde sunt crescuţi mieii eco se înghesuie să-i cumpere.

Preţul cărnii de miel hrănit natural nu este mai mare decât cel al mielului crescut cu boabe stopite. Asta dacă îl cumpăraţi direct de la stână. Un kilogram ajunge până la 18 lei. Dacă vreţi să luaţi carne de miel eco de la piaţă, preţul poate fi şi dublu.

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…