Home Pericol maxim de avalanşă în Bucegi, iarna a revenit pe Valea Prahovei

Pericol maxim de avalanşă în Bucegi, iarna a revenit pe Valea Prahovei

2 min read
0
0
227

Risc maxim de avalanşă în munţii Bucegi,meteorologii anunţând că la peste 1.800 de metri altitudine,riscul producerii avalanşelor este de gradul 5,asta însemnând că, în orice moment, se pot produce alunecări de zapadă de mari dimensiuni, chiar şi fără trecerea turiştilor sau a schiorilor prin zonă.Amatorii de alpinism sunt sfătuiţi să evite practicarea sporturilor de iarna în aceste zone.
La altitudini de peste 2000 de metri vântul a suflat în rafale cu aproape 100 de kilometri pe oră, iar zăpada viscolită s-a adunat pe creste în straturi ce ajung până la un metru şi jumătate. Salvamontiştii din Buşteni şi Sinaia spun că este puţin probabil ca telecabinele să funcţioneze astăzi, iar oamenii muntelui recomandă turiştilor care vin în Bucegi să nu urce pe traseele de abrupt şi să nu se îndepărteze de staţiuni dacă nu au un echipament adecvat.
Meteorologii spun că vremea de iarnă se va menţine şi astăzi pe Valea Prahovei,dar treptat în zilele de weekend temperatura va creşte, iar ninsorile vor înceta.

httpv://www.youtube.com/watch?v=q8nV8FN59fI

SURSA: http://www.stiriploiesti.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …