Home Ministrul Culturii a promis un muzeu al fotografiei la Brasov

Ministrul Culturii a promis un muzeu al fotografiei la Brasov

4 min read
0
0
214
Pentru Muzeul de Artă din Braşov, anul începe promiţător, cu două expoziţii de excepţie: Saloanele Naţionale „Fotografia Anului” şi „Cupa Fotocluburilor”, ce fac parte din cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional cu participare Internaţională „Luna Fotografiei din România”, desfăşurată în perioada 11 ianuarie – 10 februarie. Festivitatea de deschidere şi vernisajul celor două expoziţii s-au desfăşurat ieri, la ceremonie participând ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, subprefectul Carol Ambrus, dar şi preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), Stefan Toth.
Potrivit preşedintelui AAFR, este prima dată în istoria României când sărbătorim Ziua Artei Fotografice din România, 11 ianuarie fiind ziua în care s-a născut, la Cluj-Napoca, în anul 1812, primul fotograf de război din lume, Carol Popp de Szathmary, motiv pentru care, în 2012,  festivalul se va desfăşura la Cluj. „«Luna Fotografiei» este o iniţiativă a mea şi se doreşte a fi un atelier deschis tuturor artiştilor fotografi din întreaga ţară. Evenimentul a fost apreciat încă de la prima ediţie de către artiştii fotografi, iar anul acesta, în ciuda crizei, aproximativ 80% din asociaţiile de fotografi din România au reuşit să organizeze manifestări în cadrul acestui festival. Astfel, în România, Ungaria, dar şi la Cernăuţi se vor organiza peste 50 de expoziţii” a declarat Toth. De altfel, ieri, în timpul ceremoniei, au fost premiaţi  peste 50 de artişti fotografi.
Prezent la deschiderea festivalului, ministrul Kelemen Hunor a promis că va continua să sprijine arta fotografică: „Arta fotografică din România încă nu are un loc binemeritat printre celelalte arte. Nu avem muzeu, astfel că următorul pas este să înfiinţăm o astfel de structură sau o secţie, în cadrul Muzeului de Artă Contemporană. În ultimii 60 de ani, în România, au apărut foarte mulţi artişti apreciaţi în ţară şi peste hotare, există o creaţie contemporană foarte importantă în acest domeniu, iar firesc ar fi să existe şi un muzeu. Noi căutăm o soluţie şi sper că în 11 ianuarie 2012 vom avea posibilitatea de a anunţa înfiinţarea muzeului fotografiei”.

Sursa: Transilvania Expres

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să ai grijă de mașina ta pe timpul iernii. Trei măsuri esențiale!

Sezonul rece este unul în care mașina ta are nevoie de măsuri suplimentare de îngrijire. P…