Statisticile demografice arată că în judeţul Braşov vârsta medie a soţilor la data încheierii căsătoriei are o tendinţă crescătoare, atingând o cifră record în 2009

Se ştie că în spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie. Asta o dovedesc şi statisticile care arată că, la Braşov, femeile sunt mai preocupate de şcoală în comparaţie cu bărbaţii. De asemenea, datele statistice mai spun că numărul doamnelor manager din judeţ a crescut şi cele mai mari investiţii au fost făcute în societăţile comerciale conduse de reprezentante ale sexului frumos.
Pe de altă parte, potrivit analizei prezentate ieri de către Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Braşov, bărbaţii mor mai repede, numărul deceselor înregistrate în anul 2009 fiind mai mare cu 24% faţă de cel al femeilor. În schimb, vârsta medie a soţilor la data încheierii căsătoriei are o tendinţă crescătoare, atingând anul trecut o cifră record de 32 de ani la bărbaţi şi 29 de ani la femei. Asta înseamnă că atât fetele de la oraş, cât şi cele din mediul rural se gândesc de două ori înainte să se mărite.
Doamnele sunt preocupate mai mult de şcoală faţă de bărbaţi, populaţia de vârstă şcolară arătând faptul că 52% sunt femei şi 49% bărbaţi. Doamnele aleg şi studiile superioare şi tot mai mulţi bărbaţi se limitează doar la studii medii.
„Femeia, în afară de faptul că se instruieşte, încearcă şi ea să devină antreprenoare şi iată că am ajuns la nivelul UE şi din acest punct de vedere , 30% dintre managerii braşoveni fiind femei”, ne-a declarat Mihaela Pâtea, director adjunct DJS Braşov.

SURSA: http://www.bzb.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…