Home Breaking News Stiri interne Seismologii anunţă un cutremur în următoarele zile în România!

Seismologii anunţă un cutremur în următoarele zile în România!

2 min read
0
0
151

Adrian Ailenei, directorul Institutului Român de Seismologie Aplicată a declarat pentru adevarul.ro că, în acest moment, Vrancea trece printr-un perioadă de stres, următoarele patru zile fiind favorabile producerii de cutremure. În ultimele două două zile în Moldova s-au înregistrat două cutremure de intesitate mică de 2 grade pe scara Richter. În Moldova s-au înregistrat deja două cutremure, în ultimele zile
Activitatea seismică intensă din aceste zile este influenţată de luna plină, explică Ailenei: „Perioada 24 – 28 septembrie este favorabilă producerii de cutremure deoarece mareele tectonice au efecte maxime (mareele sunt rezultatul forţelor de atracţie a scoarţei terestre exercitată de Lună)”, scrie adevarul.ro.
Presiunea s-a acumulat în Vrancea în ultimele 12 zile, când s-au produs puţine seisme şi extrem de slabe. Pentru a readuce echilibrul obişnuit Vrancea, specialistul susţine că ar fi „util” un seism de 5,24 grade Richter.  Oamenii de ştiinţă de la Institutului de Geofizică S.I.Subbotin din Ucraina, au declarat, miercuri, că există posibilitatea unui seism foarte puternic, de peste şapte grade pe scara Richter, în zona Vrancea. Directorul Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu a infirmat însă ipoteza celor din Ucraina. “Seisme vor fi, cu siguranţă, însă vor avea o magnitudine de maximum 6 grade pe scara Richter. Un cutremur adânc, în această zonă, nu se produce mai repede de 65 de ani, aşa că, înainte de 2021 nu putem vorbi de un seism devastator în România”, a explicat Mărmureanu.

SURSA: http://www.observatorulph.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…