Home Breaking News Stiri Exclusive Miscarea Oamenilor Verticali Inteligenti (Oameni Creativi cu Constiinta Ridicata)

Miscarea Oamenilor Verticali Inteligenti (Oameni Creativi cu Constiinta Ridicata)

37 min read
0
0
534

Ing Marcusanu Aurel Dorel


Oficial de azi 27.10.2011 incep lansarea proiectului MOVI. Doresc sa va am alaturi de mine…

O sa vedeti ca inseamna moralitate, sinceritate… inteligenta in gasirea solutiilor si cite proiecte ofer pentru crearea locurilor de munca PERMANENTE.

Am citit mii de carti din diverse domenii si trebuie sa pun la treaba IQ-ul mostenit si cultivat. Sint profund mihnit cind vad citi “neanderthalieni”  isi spun parerile in media si citi ocupa posturi inutil consumind bani nostrii (pina in parlamentul european).

 

Schimba LUMEA

*****

Domnule Membru,

doresc sa creez o puternica miscare globala a oamenilor morali, inteligenti, cu o consiinta ridicata: MOVI (OCCR) – Miscarea Oamenilor Verticali Inteligenti (Oameni Creativi cu Constiinta Ridicata) miscare care sa adune ca membri reprezentantii de elita ai oamenilor morali. Aceasta inseamna,in primul rind, realizarea unei reale forte care sa impuna guvernelor respectarea Declaratiei Universale a Drepturilor omului ca o conditie a guvernarii si a solicitarii dreptului la guvernare (campanie) indiferent de metoda “economica” aplicata.Evit cuvintele politica si partid deoarece s-a dovedit (in general) ca acestea sint sisteme de tip “mafiot” marionete ale anumitor “oameni de afaceri” (speculanti) descrisi perfect in 1936 de Franklin Roosvelt astfel: “Ei au ajuns sa considere ca guvernul Statelor Unite este doar un apendice al afacerilor lor. Stim ca o guvernare a retelelor organizate a banilor (FMI?, BM?…) este la fel de periculoasa ca o guvernare a retelelor mafiote organizate….Mi-ar placea sa se spuna ca fortele egoismului si lacomiei si-au gasit un dusman…”.

Incerc prin aceasta miscare sa transform societatea tribal (“canibala” se “maninca”,speculeaza, om pe om) intr-o societate umana civilizata ierarhizata si structurata pe baza de IQ (indice de inteligenta), numarul neuronilor si nu  numarul bani.

Incerc impreuna cu dumneavoastra sa eliminam egoismul si lacomia prin educatie buna altruista (de care sa nu profite nimeni) prin transformarea MEDIULUI egoist in care traim (de interes personal) in societate de interes general bazata pe asigurarea conditiilor tuturor oamenilor la un mediu civilizat inaintea profitului speculant; fara ca acestea sa “reprezinte o lupta pentru supravietuire”. Imi este rusine ca intr-o societate care se considera civilizata sa luptam  uni impotriva altora pentru un trai mai bun (sa ne “mincam” intre noi pentru un profit mai mare). Ce exemplu dam copiilor, ei fiind tentati, in general, sa urmeze factorul rau. Sa invete, sa munceasca pentru a deveni profesori, ingineri, doctori si sa aiba o viata medie spre mediocru fara siguranta locului de munca sau sa devina un speculant, broker, comerciant, dealer de droguri, proxenet, hot…profitor care sa aiba o viata “cu de toate”. Sint curios ce raspuns ar da intr-un sondaj acestia si prieteni lor “ce ar dori sa devina copii lor”?. Ce trebuie sa faca societatea pentru reducerea acestui “virus” ce poate raspindi si infecta toata societatea? Trebuie sa dezvoltam inteligenta umana de care este “legata” constiinta si in special sa dezvoltam constiinta generala intr-o societate MORALA.

Pentru aceasta trebuie sa facem oameni si familii fericite prin creerea locurilor de munca PERMANENTE pentru toti. Acesta este PROFITUL nostru iar prin el (taxele si impozitele platite) sustinem ciclul economic: pensile, sanatatea, invatamintul, suprastructura…

In articolul 1 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului scrie:” Toate fiintele umane se nasc libere si egale in demnitate si in drepturi. Ele sint inzestrate cu ratiune si constiinta si trebuie sa se comporte unii fata de altii in spiritual fraternitatii” . Deci fiintele umane (!, nu omul?) sint inzestrate cu ratiune si constiinta. Dar ratiune au si delfinii, maimutele,elefantii…

            Constiinta – sentimental pe care omul il are asupra moralitatii sale – DEX.

            Constiinta – lumina inteligentei pentru a distinge binele de rau – Confucius

            Constiinta – lucrul cel mai dumnezeiesc din noi – Oscar Wilde

            Din aceste citeva definitii ale Constiintei trag concluzia ca fiintele umane sint de trei categori:

             1) omul (fiinta umana buna) cu constiinta, deci inteligenta, constiinta care ne mustra cind facem ceva rau si il deranjaza nedreptatea indiferent de zona infaptuiri ei.

            2) omul de mijloc obisnuit (turma) majoritar cu o constiinta medie latenta , oameni obisnuiti, executanti, fara intrebari sau “revolte de constiinta”, ai unor indatoriri de serviciu, familiale si sociale (taxe si impozite), oameni pe care nu-I revolta nedreptatea in lume si se multumesc cu viata pe care o au  (piine si circ). Multi din acestia sint oprimati de “structuri de stat” conduse de o “politica mediocra” neputind, in acest fel, sa-si exprime nemultumirea justificabila in majoritatea cazurilor acestui grup. Parte din acest “om de mijloc” se vor autorecunoaste fie prin neintelegerea importantei acestei miscari fie prin neimplicare in miscare (“legume”).

            3) animalul ( fiinta umana rea) fara constiinta, deci mediocritate, care se bucura cind face rau “o smecherie”, un furt, o sifonare de buget=seiful statului ( statul fiind poporul, propietarul acestuia iar guvernul numai administratorul lui),  o decizie imorala cretoare de spaga, speculeaza ceva, creind profit mare nejustificat prin creearea de preturi “de piata” speculative relativ uniforme (“de pietari”- prin intelegeri mutuale sau spirit de turma), indiferent ca pretul indica produse, actiuni, cursuri de schimb, dobinzi (orchestrate), datori “odioase”…Citi “bogati” credeti ca intilnim aici? Citi mincinosi? Citi sint corect nemultumiti? Explicatii: Sifonare= contract “umflat de spagi” cu statul= furt din impozitele si taxele platite cu buna credinta ca vor fi bine folosite. Profit mare=pret “odios”=furt din buzunarul consumatorului final. Specula (inclusiv bursa, actiuni…) reprezinta tot furt, partial legalizat. Pot pune pariu ca daca intr-un an s-ar dubla productia de energie, sau productia agricola… pretul nu s-ar injumatati ci ar ramine relativ constant (ar creste profitul in lantul de distributie,din hirtii-facturi, nu de productie- din munca) si s-ar gasi mecanisme, alti intermediari “financiari”, explicatii “guvernamentale”…ale unui stat profitor. Cum poti mari pretul, dobinda…cind in anul precedent ai inregistrat profit? Aceasta este SPECULA. Unde este impozitul progresiv dur combinat cu deducerile pe locurile de munca permanente create? (Vezi punctual E de mai jos) Culmea este ca acesti oameni intra in biserica si cred in Dumnezeu dar astfel de “oameni” l-au ucis pe Isus (preoti farisei). Isi dau ei seama ce fac? Sau, lipsa constiintei, ii face sa doarma linistiti.

In Constitutie la articolul 1.3 (ca si in Constitutiile altor tari ?) scrie ca “ Romania este stat de drept in care demnitatea Omului si drepturile sale sint Garantate ( gluma?)Statul este organizat in institutii: legislativa (parlament care face legi), executiva (guvern care le aplica) si judecatoreasca (justitiecare judeca – separa binele de rau; omul de animal) SEPARATE intre ele prin Constitutie.

Conditia de baza a Statului de Drept este ca structurile sale (parlament, guvern, presedinte..) sa fie alcatuite din Oameni care sa respecte Declaratia Universala a Drepturilor Omului (in special art.25) sau sa fie OBLIGATE sa o respecte ( prin articolele 28 si 30 din Declaratia Universala). Problema este ca administrarea Statului a ramas in grija “resturilor” intelectuale rezultate dupa plecarea inteligentilor si geniilor  in cercetare, firme private (manageri…).

Cum putem poate face acest lucru? Simplu. Creem aceasta miscare MOVI compusa din oameni coordonatori de la punctual 1 (va considerati intre acestia? vreti sa faceti parte dintre noi?), oameni ce pot schimba fata lumi in bine si cu ajutorul oamenilor de la punctual 2. Creem si un puternic fond de dezvoltare  pe actiuni-10E/actiune (fondul PAIANJEN cu extindere permanenta), pentru punerea in practica a unor proiecte, real- material, ecologice, non speculative, ce creeaza locuri de munca permanente si un puternic fond de oameni dedicati miscarii, in scopul:

    a) reducerii puternice a somajului in lume (sub 2%-lenesi “cronici”) somajul fiind unul din cauzele crizelor; al 2-lea fiind “furtul” prin gestionarea frauduloasa (cod penal) a bugetelor tarilor. Tari cu deficit bugetar, incapacitate de plata… inseamna ca sint conduse de mediocri, idioti, mafioti sau marionete ale unor structuri de tip mafiot. In acest fel reducem si “omul strazii”: cersetori,jefuitori, hoinari, hoti…ajutindu-I sa se integreze in societate si sa obtina un venit decent. De ce fura, cersesc…uni oameni? Pentru ca nu au unde sa lucreze pe un salariu decent. (Ii puteti acuza?!). Noi toti  vom face ca toate profiturile sa se regaseasca in proiecte si locuri de munca, nu in banci in depozite inutile societatii, nu in specula de pret, marfuri…

      In acest sens fiecare angajat al miscarii MOVI va cotiza 10E/luna pentru noi proiecte; noi angajati, constructi scoli, gradinite, spitale, locuri de recreere…toate pentru un nou concept: de societate umana unita (solidara), non egoista (pentru asta se chiama Fondul Paianjen).

     b) muncitori multumiti si fericita de locul lor de munca, ce pleaca de la un salariu minim care sa asigure articolul 25 din Declaratia Universala,  sustinatori ai miscarii MOVI. In acest scop profitul net nu va depasi 10% pe primul loc fiind omul (muncitorul) nu specula.

     c) finantarea si extinderea acestei miscari prin distribuirea profitului net in dividede maxime de 50% din acesta restul de 50% fiind folosit ca rezerva financiara si realizarea de noi proiecte.

     d) militam, prin toate mijloacele, pentru respectarea drepturilor omului, in principal articolul 25 (asigurarea nivelului de trai prin crearea locurilor de munca) si 22 (securitatea sociala) din Declaratia Universala. Militam pentru introducerea in scoli a unui curs notat-principal de Constitutie, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniuni Europene, Declaratia Mileniului, Strategia Europeana de Securitate, Constiinta….

     e) vom cere guvernelor (propunere personala) introducerea unei deduceri (scutire de impozit) , in mediul privat, de 5-10% maxim din totalul salariilor brute/companie,firma,unitate ca drept al investitorului (noi toti), angajatorului (ca bani de “buzunar”) ceea ce va duce la cresterea locurilor de munca prin cresterea fondului de salarii, impreuna cu introducerea unui impozit progresiv dur pe venitul lunar, ceea ce va duce la o distributie echitabila a profitului “speculant”, pe principiul solidaritatii umane (da peste mina profitorului ce baga mina in buzunarul consumatorului final dar si asigura un venit decent afacerilor mici si mijloci, adevaratul motor economic).Exemplu: intre 1 000(lei,$,Euro…) si 2 000 venit net, impozit 5%; intre 2 000 si 3 000 – 10%; intre 3 000 si 4 000-15%; 4 000 – 5 000-20%; …9 000 – 10 000-45%; 10 000 – 20 000-50%; 20 000 – 30 000-60%…. (din venitul net lunar sau profit). Profitul nejustificat de investitie este specula (acumulare avara bancara din “afaceri”).

Care este rolul statului? Sa regleze economia astfel incit sa avem asigurat socialul (o societate justa asezata pe principia moral-umane). Deci trebuie condusa de oameni chibzuiti, gospodari, morali cu o constiinta puternica care sa faca fata tentatiilor vicioase.

 f) militam si  pentru testarea elevilor si determinarea coeficientului de inteligenta (IQ) si inscrierea acestuia in cartea de identitate tinind cont ca acesta este proportional cu nivelul de constiinta-moralitate. Limitam astfel ajungerea la guvernare si in sferele de decizie a “oamenilor “ de “rang’ 3 si 2 principala cauza a crizelor mondiale. Majoritari fiind cei de “rang” 2 (IQ=90-120; Romania are 97 mediu iar Germania 117; categoria 1 fiind in general la peste 130) pot fi usor manipulati de cei din 3 care vor puterea in scopuri personale prin ei sau prin “marionete” ( Clinton, Bush, Reagan… punctul meu de vedere) in aceasta societate “tribala”.

Aceasta idee, privind diferentierea fiintelor umane in 3 categorii pe baza de IQ (fiind chiar mai multe, in functie de insusirile artistice, practice, literare…) in care principala categorie IQ ridicat=constiinta puternica, moralitate, este legata si de partea material-filozofica (cunoastere) in si a vietii ce determina acest comportament diferit de avaritie, egoism, mediocritate, imoralitate… in opozitie cu setea de cunoastere, constiinta, nepasarea fata de partea materiala limitata la o valoare a demnitatii moral-umane. Eu am ajuns la o concluzie in acest sens: prin AND-ul genetic-arborele genealogic mostenim circa 50% din caracterul parintilor si in special inteligenta (tehnica-combinatorie) paterna si practica (mestesugareasca) materna. Ginditi-va la legenda Sf. Graal, pentru uni pocalul, pentru altii singele “regal”, pentru mine ereditatea prin AND (IQ si insusiri), lucru necunoscut la acea vreme.Acum ne putem intreba despre Adevarul privind specia umana si rolul ei de coordonator al Terrei (globului pamintesc), despre continuitatea reproducerii majoritare a unor persone mediocre (inculte momentan) in mediul lor sau transformarea mediului in mediu bun si a schimba in timp, prin efort educativ, compozitia AND-ului (teoria evolutiei..), cam asa cum modifici genetic plantele-obtinind soiuri noi, tot mai bune, tot asa si oameni si implicit toata societatea. Transformarea mediului rau in mediu bun este rolul de baza al Statului (conditia sa fie alcatuit din oameni buni). De ce sa avem “insule civilizate” in orase alaturi de unele rele, cartiere bune si cartiere rele, scoli bune si “de cartier” ….Sa facem astfel incit TOT orasul sa arate bine, toata societatea. Se poate cu conditia eliminarii somajului si dezvoltarii puternice pe orizontala.

 Intr-o interpretare personala IQ-ul genetic este ca la calculatoare Pentium1;2;3….cu harduri diferite. In ele introduci informatia – softul si in functie de capacitate obti rezultate; un intelectual bunicel (IQ 100-120) sau mediocru (sub 100, uni avind diplome “cumparate”, gen “hirtie igenica”, prin memorare si redare momentana; nula in timp). Creierul are (functie de constructia luihardul=IQ-ul genetic ) o capacitate de stocare si redare “intelectuala”. Inteligenta reprezinta conectivitatea acestor “sertare-foldere salvate” in vederea rezolvarii  unor probleme noi, functie de rezolvare rezultind un IQ de peste 120. Sub 120 nu cred ca se pune problema inteligentei, decit daca nu raportam la regnul animal, ci doar a “intelectualului” dobindit sau “de carton”. Geniul care gaseste rezolvari ideale, surprinzatoare, inventive are un IQ de peste 150. Acestia, foarte putini la numar, foarte corecti, cu constiinta ridicata, dezinteresati de partea materiala, ce ar trebui sustinuti si mediatizati. Citi dintre acestia gasim in guverne sau cite sfaturi ale lor sint aplicate de guverne? Cred ca nici unul pentru ca, daca cititi despre “Creativitate”  vedeti ca acestia sint INCOMOZI deoarece resping rutina si cutumele; creerul lor “ofilindu-se” fara imaginatie, creativitate, concepte noi, progres… Cum sa aplice un mediocru al carui principiu de baza este interesul “grupului’ (mafiei) sfaturi bune care ii submineaza interesul personal (alt indice al mediocritatii) in favoarea interesului general. Pentru acestia Declaratia Universala exista ca simpla lectura nu ca LEGEA OMULUI.

 Daca nu incercam sa construim o societate graduala  pe baza unui IQ adevarat si o lasam tot pe mina intereselor speculative (camatari si profitori imorali) care-si “impun” marionetele nu rezolvam nimic. Facem planuri “de criza” (criza de constiinta si inteligenta), introducem miliarde in sistem care se”evapora” ca cele anterioare (asta o fi scopul: conturi grase la avari imorali, mediocri) si avem acelas rezultat: somaj ridicat (sclavagism mascat ca sursa de profit), saracie, analfabetism, poluare, mizerie morala si concreta….

 Este o munca grea, dar devine titanica, daca nu ne unim toate fortele si lasam in continuare mediocritatea, avara si corupta, sa ne conduca, in detrimentul IQ-ului si CREATIVITATI. Trebuie schimbata o mentalitate de interes in una de ecologizare si infrumusetare (umana si materiala) a casei noastre Terra.

Nu putem rezolva  acest punct (d) separati ci uniti si avind multi, foarte multi sustinatori (b) pentru a fi o forta ce poate impune prin referendum  legi corecte (exemplu punctul e)pentru o societate a OMULUI. Vedem ca parlamentul, guvernul, presedintele nu mai reprezinta societatea omului ci a sustinatorilor financiari (oameni de rang 3?) care ii sustin pentru a-si “recupera”-sifona, specula bugetul statului creat din impozite si taxe impuse. Acest lucru se vede in bucuria cistigarii alegerilor care, in fapt, ar fi o zi ingindurata pentru ca-I asteapta o munca grea in rezolvarea promisiunilor si a problemelor tarii. Dar nu problemele oamenilor ii “doare” pe ei ci imbogatirea prin diverse mijloace de coruptie. O miscare de tip Robin Hood impotriva “serifilor” de Notthigham, indiferent de structura acestora, tinta fiind parlamente reduse cu oameni inteligenti, integri, buni gospodari ale caror decizii si voturi sa fie justificate sub semnatura (pentru a se pastra motivatia votului contrar-poate are dreptate; si a o afisa pe site, publica…pentru ca poporul alegator sa faca distinctia intre “turma” mediocra votanta si cei ce gindesc ) si sa respecte Declaratia Fundamentala. Decit multi si mediocri cu multe decizii din interes de grup (mafiot? – vezi definitie google) sau ilogice (cretinoide-neandertaliene?), pe care nici ei nu le inteleg, mai bine putini si morali, independenti prin constiinta votului. Una este cind demonstezi ca esti idiot singular si alegatorul te poate exclude alta este cind acestia sint diseminati in “turma” si arunca vina pe “boul” sef (dorinta-hotarirea partidului) ce impune legi pe principi meschine .

Aceasta miscare nu poate fi deviata  de la scopul ei, imi pastrez dreptul de veto (1% actiunea de aur) ca presedinte onorific pe viata, iar acest document reprezinta LEGEA permanenta de functionare a ei, cu sau fara mine. Patrimoniu acestei miscari (sau parti din el) nu poate fi instrainat fara acordul a minim 50% din investitori-membri si nu sub valoarea contabila (grad de amortizare min.10 ani) a lui. Bani rezultati vor fi reinvestiti in alte proiecte ale miscarii.

Sint sigur ca multi OAMENI vor adera la aceasta miscare; “jigodiile” vor incerca sa lucreze impotriva acestei, sa o denigreze, sa schimbe scopul, opinii… Aveti acum ocazia sa va definiti persoana, compania, organizatia….ca umana sau de “jungla” prin aderare la miscare prin investire in actiuni reale-umane sau ramineti in zona “junglei” si a profiturilor speculativ-virtuale. (Se poate face si o clasificare; NU?).

Rog sa se alature acestei miscari toti cei ce vor binele OMULUI (si sustinatorii miscarii Wall Street, 99%, Facebook, Twitter, Greenpeace, Facias, Lado….)

Rog trimiteti acordul dvs. de a fi membru al acestei miscari, daca sinteti convins ca faceti parte din categoria 1 sau 2 de oameni, prin cumpararea a cel putin o actiune (pot fi cumparate lunar) pentru care veti primi certificate de investitor in baza listarii bancare de confirmare. Fiecare proiect va avea un mare panou de investitor in care vor fi inscrisi toti cei ca au contribuit la realizarea lui, adica proprietari acestuia, in ordinea contributiei ( pina la 100Euro; pina la 1 000Euro; pina la 10 000Euro …aviz companilor pentru publicitate; oamenilor si firmelor militante in actiuni umanitare…).

Apelez in acest sens si acele  fonduri financiare-de investitii, persoane si grupari caritabile, “iluminatii” ( in bine sau rau?), banci de investitii….care pot contribui la progresul umanitatii prin desfiintarea somajului implicit a cersetoriei si cresterea demnitatii umane. Numai eu va pot prezenta  2 proiecte tip-sablon (conceptii noi) ce pot fi amplasate in mii de locuri creind milioane de locuri de munca, le pun la dispozitia miscarii, sau solutii (inedite) de relansare  economica. Unul din proiectele tip costa peste 25 milioane Euro (pe o suprafata de circa 25 ha) si realizeaza minim 600 locuri munca permanente diverse (poate fiamplasat linga fiecare oras si chiar in2-4 puncte ale acestuia). Consider ca realizarea acestui proiect (MOVI) poate reprezenta minim 3% din PIB-ul mondial (am calculat ca la nivelul Romaniei cele 2 proiecte pot creea minim 100 000 locuri de munca pentru 4 mrd.E iar la nivelul Uniunii peste 3 milioane). Interesant, nu? Astept contact. Eu am incercat sa contactez guverne pentru reducerea somajului. Credeti ca raspund; ca vor?

Creativitatea (geniul vizionar) este motorul evolutiv. Membri vor finanta creativitatea.  Imitatia (spiritual de “turma”) este raspindirea creativitati. Crearea a mii, milioane de locuri de munca are efect de biliard influentind in bine (crestere economica) toate sferele societati si societatea in sine (statul) prin ciclul de producere si consum a serviciilor si produselor dvs. (prin influenta directa si indirecta).

Creati la fiecare guvern “cutia-email” oferta solutii cu bonusuri, premii, actiuni…analizati si puneti in practica. Comportamentul de “buricul pamintului” ca si teoria ca pamintul este “buricul universului” tine de mediocritate. Facem parte dintr-un amplu univers si trebuie sa dovedim ca putem fi o civilizatie umana si nu tribala, de “jungla”. Cit de putin invatam in scoala despre univers. Sinteminca la nivelul de dinainte de Columb cind oameni spuneau ca nu exista pamint spre vest si ,culmea, a descoperit America. Apoi au venit cotropitorii si jefuitorii . De ce sintem inca la acest nivel?!Citeam declaratia unui general important in armata Americana ca daca ar exista alte civilizati in universacestea ne-ar vizita in scopul cotropirii. Mentalitate de primate (maimuta) razboinica, nu de om cu constiinta inalta-inteligenta pacifista.Credeti ca finite care se plimba prin univers poseda inteligenta mediocra ca a acestuia? Stiti ca pentru a “vizita” cel mai apropiat soare=stea de noi (peste 4 ani lumina) avem nevoie de peste 50 ani la cea mai “evoluata” nava spatiala construibila cu tehnologia actuala.

 Pentru asta militez pentru ierarhizarea societatii pe baza acestui coeficient de inteligenta pentru a nu mai fi condusi de mentalitati tip “planeta maimutelor”.

Selectati intre cunostintele dvs. persoanele care considerati ca merita a fi membri si le transmiteti aceasta oferta. Traduceti acest material si trimiteti-l in toate tarile, la toti utilizatorii Facebook, Twitter…pentru a uni toti membri morali ai lumi pentru o lume mai buna.

 

Ing Marcusanu Aurel Dorel 

Email: marcusanuaurel@yahoo.com
Suceava, bld. G.Enescu,nr.28, bl. E80
Tel. 0749070164,
Cont: RO27BTRL00301201H36277XX  (lei)
RO02BTRL00304201H36277XX   (Euro)
Banca Transilvania,  Sucursala Pitesti
Cod SWIFT  BTRLRO22AGA
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…